Пошук по сайту

Новорічна Міжнародна зустріч молоді у Роттердамі

Нещодавно близько 100 молодих людей віком від 17 до 35 років з різних парафій Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у 33 Міжнародній зустрічі Молоді - Паломництві Довіри на Землі, що проходила у Роттердамі (Нідерланди) з 28 грудня 2010 р. по 1 січня 2011 р. Загальна кількість присутніх українців досягла 2 тисячі осіб, а всього на зустрічі було 30 тисяч молодих людей.

Спільнота Тезе налічує понад сотню братів, католиків та протестантів, із 30-ти країн світу. Існування спільноти є знаком примирення між розділеними християнами і народами. Починаючи з 1962 року брати і молоді люди з Тезе постійно відвідують країни Східної Європи, щоб бути ближче до тих, хто був ув’язнений у власних кордонах.

Восени минулого року брати з Тезе Георг та Бенуа відвідували й Україну, щоб якомога краще підготувати молодих католиків, православних, протестантів до новорічної молодіжної зустрічі. Вітала братів і наша Єпархія та Владика Михаїл Колтун.

Спільна молитва за мир, роздуми над тим, що таке прощення, любов, довіра - ось основні моменти зустрічі Тезе. Тисячі молодих людей спільно молилися на різних мовах у центральному спорткомплексі Роттердаму, обговорювали у малих групах на парафіях сутність християнських чеснот, роль церкви у формуванні свідомості сучасної молоді. Парафії різних релігій та конфесій гостинно приймали у себе молодь з усієї Європи. Гостинно відкрили двері своїх домівок жителі Роттердаму, Гааги, Делфту. Безкоштовний проїзд в усіх видах громадського транспорту для паломників на період зустрічі давав можливість відвідати різноманітні історичні пам’ятки, культові споруди, цікаві місця, музеї Нідерландів.

Чергове Паломництво Довіри на Землі, що тривало 5 днів, закінчилося. Тисячі молодих людей роз’їхалися по своїх домівках, несучи з собою по своїх парафіях молитву, віру, любов до ближнього та спогади про гарний час, проведений спільно.

Мандруючи Європою до Роттердаму на зустріч молоді група сокальчан відвідала також німецьке місто Дрезден, французький Париж та чеську Прагу. Усіх подорожуючих вразив святковий дух Різдва, що панував у Європі.

Наступна подібна зустріч відбудеться у Берліні у період з 28 грудня 2011 р. по 01 січня 2012 р. Вже сьогодні парафії Берліна та околиць починають підготовку до неї.

Керівник групи паломників
Мар’яна Яремчук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336