Пошук по сайту

З нагоди Тижня духовності у жовківську школу завітав правлячий архиєрей

З нагоди Тижня духовності, 16 березня, у жовківську школу №1 завітав єпископ Михаїл Колтун і дав свідчення з власного життя про захисників України, а також їх духовних провідників – капеланів.

СВІТЛИНИ

Єпископ сказав: "Я вислав повідомлення в зону АТО, що ми сьогодні молимося у всіх школах за воїнів, щоби Бог їх беріг в тих страшних загрозах для їхнього життя. Вони зі зброєю в руках захищають нас, а ми ось тут, на лінійці, їх згадуємо. Вони хочуть підтримки, вони раді, що про них пам’ятаємо. Мені приходилося побувати в тих місцях, де наші хлопці в окопах, де на них придивляються і загрожують їм смертю. Присутність священика і мене як єпископа була духовною підтримкою і розумінням, що не тільки вони ризикують життям, але і священики-капелани, які моляться за них і перебувають з ними. Військові говорять: Ми на фронті і нам приємно, коли за нас пам’ятають, не тільки що дають зброю, їсти, а що Україна, народ, діти, Церква їх розуміє і підтримує. Для них це неабияка сила, щоби вистояти". Про роль щирої дитячої молитви архипастир зазначив: "Вашими молитвами будуть спасатися наші воїни, буде кріпнути їхній дух. Вони будуть набирати сили, бо будуть знати кого вони захищають".

У цей день для школярів були запропоновані такі теми-намірення: за нашу Батьківщину Україну, за мир, злагоду і процвітання у ній; за всіх воїнів, які ціною свого життя нас захищають, за тих, що постраждали у війні; за навернення ворогів нашої держави.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336