Пошук по сайту

У Першу неділю Великого посту Архиєрейську Літургію звершено в Жовкві

5 березня 2017 року, в Першу неділю Великого посту, правлячий архиєрей Михаїл Колтун звершив Божественну Літургію св. Василія Великого у храмі св. Йосафата м. Жовкви.

СВІТЛИНИ

У проповіді єпископ сказав: "Ісус Христос гріх виніс на смерть для того, щоби ми жили. Це наша віра! Крім того нам всім треба признати, що Господь послав нас в цей світ, щоби ми сповняли Його волю. Щоби ми на землі мали Бога за батька, який дбає за все. Щоби життя наше не тільки існувало, але щоб збагачувалося любов'ю до ближнього та любов'ю до всього сотвореного світу, а передусім любов'ю до Бога. Любов відкриває нам життя і кожен крок з любові до Бога має наближати нас в любові до ближнього. Бо, "що ми ближньому зробили, те ми Богові зробили". Так Господь ідентифікує наше ставлення до ближнього і до себе". Далі архиєрей зазначив, що над важливо "коли люди миряться, годяться на прощення. Це так потрібно нам! Багато людей стривожені різними бідами, тож ми за них молимося і готуємося, щоби їм допомогти". Відтак єпископ розповів про те, що наша єпархія відкрила пасторально-соціальну місію в Слов’янську і подякував за всі старання, які докладаються у кожній парафії, щоби допомогти у реалізації цього проекту.

Після Літургії владика закликав вірних бережно ставитися до довкілля: "Потрібно ставитися сумлінно до землі, щоб її не засмічувати; до потічків, щоби не забруднювати. Щоб ми ставилися відповідно, щоб ми вболівали за середовище, в якому живемо. Чистота землі говорить про нашу християнську культуру". Єпископ наголосив: "Закликаю вас, щоб в цей час оновлення наших душ ми оновляли наше ставлення до довкілля і разом долучалися до відзначення екологічних днів". Відтак архипастир поручив вірним "домашнє завдання" – молитися за вирішення глобальних та місцевих проблем.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336