Пошук по сайту

Нових священиків висвятили у Підкамені

26 лютого 2017 року в храмі Успення Пресвятої Богородиці смт Підкамінь преосвященний владика Михаїл Колтун рукоположив у сан священства Назара Федишина, Романа Птасюка, Івана Чаплюка та Володимира Кот.

СВІТЛИНИ

У Божественні Літургії співслужили: о. Фрідріх Прасл, ТІ, ректор Колегії Канізіанум в Інсбруку (Австрія) та Йозеф Торер, ТІ, духівник; о. Олександр Петринко, ректор Східної Колегії в м. Айхштетт (Німеччина); о. Михайло Бакай, декан Підкамінський, о. Петро Чаплюк, декан Старобрідський та отці-наставники з Львівської Духовної семінарії.

Архиєрей зазначив: "Ми з християнським зворушенням і піднесення зійшлися в цей храм, щоб подивляти Таїнство Сященства, яке сьогодні відбулося. Щире спасибі тим семінаристам, а сьогодні священикам, які довший час виконували різні обов’язки, інколи треба було працювати, доїздити... Сьогодні їм уділено це священство, той дар, який Господь віддавна для них назначив. Це дійство заслуговує на повний відпуст. Ми маємо завдячувати Богові, що посилає таких людей, тож молячись за них, сприймаючи їх, ми входимо в долю їхнього священства". Звертаючись до нововисвячених, архиєрей сказав: "Ви сповнені тих ласк священства, які отримали, тож хай вам ніколи не забракне тої доброти Божої, щоби людям послужити".

Говорячи до молодих священиків наставницьке слово, о Олександр Петринко, виходець з Підкаменя, процитував ієромонаха Методія-Миколи Костюка: "Не шкодуйте себе для Бога" і продовжив, якщо так чинитимете, то "ваше священство буде вдалим і блаженним".

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336