Пошук по сайту

Наша єпархія відкрила пасторально-соціальну місію у Слов’янську

Виконуючи Постанови Синоду Єпископів, 21 лютого 2017 року, Сокальсько-Жовківська єпархія відкрила пасторально-соціальну місію у м. Слов’янську Донецької області, по вул. Вчительській 2.

СВІТЛИНИ

Насамперед відбувся Чин освячення каплиці імені св. рівноапостола Володимира. Богослужіння звершив правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун у співслужінні протосинкела – о. Володимира Коткевича, економа – о. Михайла Грицишина, секретаря-референта – о. Ярослава Малиша, синкела – о. Степана Макара, декана Бродівського – о. Юрія Біля, декана Буського – о. Володимира Залуцького та керівника Паломницького центру – о. Віталія Лупія. Вітав усіх гостей місцевий греко-католицький священик Віктор Коханський, який буде провадити даний проект у Слов’янську.

Говорячи про новосвячений храм, єпископ ствердив: «Це криниця Божої благодаті, де ми можемо черпати духовну силу. Це є хліб духовний, що живить нас». Далі архиєрей сказав: «Ми живемо в Божому світі, який Він нам дав, щоб продовжувати Його благодійну місію…, щоб ми могли по-Божому ділити наше життя з тим довколишнім світом в якому живемо, а зокрема з нашими ближніми». Владика закликав покладатися в усьому на Бога: «Коли довіритися Богові, то думаю, що ми зможемо більше зробити ніж ми собі думаємо, бо Господь буде своїм благословенням міняти наш світогляд, наші успосібнення та наші можливості. Бог буде допомагати! Тому й кажемо: «Не нам Господи, а імені Твоєму дай славу!»

Варто зазначити, що необхідні сакральні речі для функціонування каплиці та богослужбовий одяг були придбані за кошти зібрані в усіх деканатах єпархії. Також єпархія профінансувала ремонтні роботи з облаштування даного будинку.

Відтак було освячено приміщення в яких, у співпраці з БФ "Карітас", вже почали здійснюватися різні соціальні проекти передусім для переселенців, потребуючих дітей, молоді, тощо.

Захід відвідав мер міста Вадим Михайлович Лях, який запевнив, що невдовзі буде виділено земельну ділянку для можливості побудови храму УГКЦ.

Зі словом привітання звернулася Надія Володимирівна Оксенчук, начальник Департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації. Пані Надія, наголосила, що походить з території Сокальсько-Жовківської єпархії і підкреслила, що дані церковні ініціативи потрібно підтримувати і розвивати.

Дзвенислава Чайківська, генеральний секретар БФ "Карітас", зазначила, що Сокальсько-Жовківська єпархія першою розпочинає пасторально-соціальну місію на лінії розмежування. о. Андрій Нагірняк, віце-президент БФ "Карітас", також поставив в приклад старання єпархії для започаткування даної місії.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336