Пошук по сайту

У Радехові відбувся різдвяний фестиваль дитячих і молодіжних церковних хорів

В єдиному молитовно-пісенному вихорі перебували усі учасники третього єпархіального різдвяного фестивалю дитячих і молодіжних церковних хорів «Хори ангельські співають», що 11 лютого  цього року відбувся у храмі св. Миколая у м. Радехові.

Організатором заходу була Катехитична комісія Сокальсько-Жовківської  єпархії, яку очолює о. Михайло Микита.

На свято прибуло 16 дитячих та молодіжних церковних колективів, а це понад 400 учасників у супроводі священиків, педагогів та батьків. Велика кількість радехівчан своєю присутністю підтримали юних виконавців.

Розпочали фестиваль декан Радехівський о. Юрій Михалюк та отці церкви св. Миколая о. настоятель Володимир Царик та о. сотрудник Ярослав Лепех відправою та співом різдвяних тропарів у супроводі хору «Те Deum».

Участь взяли: молодіжний хор церкви св. Йосафата м. Червонограда, вокальний ансамбль «Гармонія  душі» з Бродівського храму Воздвиження Чесного Хреста. Вперше дебютували у фестивалі  гурт «Ангелятко» з церкви св. Миколая с. Хмільно (Лопатинський деканат) та хор Марійської Дружини церкви св. Пророка Іллі с. Стоянова (Радехівський деканат). Усіх зачарував ніжними голосочками вокальний гурт катехитичної школи Матері Божої Неустанної Помочі церкви Собору  Пресвятої Богородиці і св. Теклі та молодіжний хор храму Успення Пресвятої Богородиці з Лопатина. З захопленням слухачі насолоджувалися колядами у виконанні дитячого хору «Ангелятко» храму Пресвятої Богородиці Владичиці України і  квартету саксофоністів з Червонограда. Зворушив до глибини душі спів дитячого хору з Підкамінського храму Успення Пресвятої Богородиці та дитячого хору церкви Різдва Пресвятої Богородиці з с. Боброїди, що на Жовківщині. З м. Дубляни приїхав дитячий хор церкви Успення Пресвятої Богородиці, а з Жовкви – молодіжний хор «Ангельський спів» церкви Серця Христового. Старовинними повстанськими колядками всіх привітав ансамбль хлопчиків з церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці містечка Великі Мости. Чудову програму підготували дитячий хор церкви св. Юрія з Батятич та молодіжний хоровий колектив церкви св. Апостолів Петра і Павла з Соснівки.

Закінчували свято господарі – дитячий хор Марійської Дружини Радехівської районної школи мистецтв церкви св. Миколая, яким керує впродовж  25 років п. Людмила Сухар. Чудовий, ніжний музичний супровід прозвучав у виконанні невеличкого інструментального гурту, яким керує п. Ярослав Соловйов. Марійська Дружина привітала всіх гостей у храмі св. Миколая піснею «Спалахнула на небі зоря. Колисковою «Спи Ісусику маленький» діти завершили свій програмний виступ у рамках фестивалю. Апогеєм фестивального дня стало спільне виконання повстанської коляди «Ой, уставай, брате». Співали усі присутні і «український голос» потужно злинув під куполом величного храму. Здавалося, що коляда лунає аж до неба.

Подячні слова сказали дітям, молоді, меценатам і Радехівській районній школі мистецтв о. декан Юрій Михалюк та о. Володимир Царик. Їм, у свою чергу, подякував за чудово організоване дійство о. Михайло Микита – голова катехитчної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії і вручив подяки від імені Єпископа Сокальсько-Жовківського кир Михаїла Колтуна.

Великою колоною з яскравими променистими зорями – символами Різдва – всі рушили до головної ялинки тихого Радехова. Там ще колядували і віншували, линули многоліття на адресу учасників та організаторів свята.

Варто зазначити, що радехівські парафіяни дуже тепло вітали учасників фестивалю – аплодисменти, посмішки, добрі відгуки на адресу юних співаків та музикантів не стихали. А які добрі пампухи та солодощі наготували господині! Добре пригостившись колективи роз’їхалися по домівках і повезли з собою заколядовані солодощі та гарні враження від не змарнованого, а проведеного цікаво і змістовно дня, роз’їхалися, аби зустрітися знову через рік і  понести по світу Добру Новину про новонародженого Христа.

Повідомила Світлана Єрмілова, ведуча концертної програми фестивалю, заступник директора районної школи мистецтв

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336