Пошук по сайту

Вшанування Чудотворної ікони Матері Божої Кристинопільської

У церкві св. Юрія, що діє при монастирі отців Василіян у м. Червонограді, 22 грудня відсвяткували другий празник на честь Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка перебуває у цьому храмі. Божественну літургію відслужив Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун у співслужінні ієромонахів, які прибули з різних монастирів та священиків, які душпастирюють на сусідніх парафіях. Опісля відбулося освячення каплиці Різдва Пресвятої Богородиці для духовного життя тих людей, які мешкають далеко від храму.

Владика у проповіді наголосив: «Святкуючи це свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці ще раз довірмося Богові і просім щиро, щоби Господь прийняв нашу жертву, ту яку ми сьогодні приносимо від нашого життя, щоби єднаючись із святою Церквою, молитва наша стала успішна. Щоби Господь утверджував своєю ласкою наше життя і дав нам в тому благодатному часі, щоб ми побачили дію Його Божої благодаті в нашому житті. Щоби за молитвами Богородиці і всіх святих ми могли удостоїтися стати учасниками дійств Божої ласки…».

Ієромонах Ігнатій Москалюк ЧСВВ, адміністратор парафії та ігумен монастиря, розповів чим багата церква св. Юрія: «Окрасою нашого храму є Ісус Христос Євхаристійний, Чудотворна ікона Матері Божої і чисті душі людей, які сповідаються і часто приймають Євхаристію».

22 грудня парафія особливо вшановувала Чудотворну ікону, яка була взята із запрестольного місця у вівтарі та поставлена до почитання обабіч тетраподу. Вірні молилися та чували перед іконою Богородиці, адже ця святиня допомогла вже багатьом потребуючим особам.

Під час свята співав церковний хор із м. Дрогобича, який згідно слів Владики «ритмічно та гармонійно» співом супроводжував молитву усієї церковної спільноти.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336