Пошук по сайту

Єпископ звернувся до влади та громади Жовківщини

16 січня перед початком звіту районної влади про виконання завдань у 2016 році та перспективи на 2017 рік єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун промовив слово до влади та громади Жовківщини.

СВІТЛИНИ

Після спільної молитви «Отче Наш», єпископ сказав: «Господь Бог, який прийшов на землю, народився поміж нас і ми Його вітаємо та хочемо, щоб Він був з нами. Це слова життя земного і вічного: коли ми приймаємо Бога, коли ми приймаємо з причини Бога свого ближнього. Це і є сенс свята. Ми стривожені про теперішнє України, нашого місця де живемо, а також стривожені майбутнім: як нам жити? Але це та сама розв’язка: щоб ми один одного признали в своєму житті за ближнього. Це буде створювати комфорт свята. Що ми святкуємо? Ми святкуємо Бога, але не завжди приймаємо його ближнього, відчужуємося від нього і це псує клімат нашого життя. Я радий, що маю таку можливість вас всіх побачити, такі великі збори, з причини Різдва, свята Йордану, який нас надихає на просвічення, освячення і оздоровлення для того, щоб ми могли жити в мирі і любові. Щоб ми могли життя святити, щоб життя як найцінніший дар Божий до якого Він прийшов, щоби нас оновити з гріха, витягнути, щоб ми могли жити в ласці Божій. Це жива Євангелія, яка дає нам право жити в Божій ласці. Завдання як Церкви так і держави, всіх її інституцій – покласти собі на серце людину, щоби служити їй. Як ця формула запрацює, то ми почнемо любити один одного. Тоді ми почнемо відчувати Боже благословення. Я всіх вас вітаю зі святами, щоби те просвічення нашої душі було на здоров’я, на життя та спасіння».

Архиєрей подякував за успіхи у виконанні завдань служіння людям: «Дякую за дорібки, які зробили завдяки підтримці влади. Ми реалізовували екологічні проекти. Дякую за відновлення історичної пам’ятки Домініканського монастиря… Щоденні справи – це невичерпна тема, де ми один одному маємо служити».

Участь у зібрані громади Жовківщини взяли священики Єпархіального управління, ієромонах ЧСВВ, парафіяльні душпастирі УГКЦ, РКЦ та УАПЦ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336