Пошук по сайту

У Межиріччі уділено повний відпуст з нагоди ювілею Василіянського Чину

14 січня 2017 року в парафії с. Межиріччя Червоноградського деканату, яку обслуговують отці Василіяни відсвяткували храмовий празник святого Василія Великого та удостоїлися ласки повного відпусту з нагоди 400-ліття Василіянського Чину.

СВІТЛИНИ

У проповіді преосвященний владика Михаїл Колтун підкреслив, що в цей день звершується Літургія св. Василія Великого, "якого обрав Бог і дав йому богословські знання та духа розуміння Божого світу. Він написав Службу, яку ми сьогодні правимо на пам’ять його, роздумуємо над змістом його молитов". Далі владика сказав, що "виразніше читатиме тексти, щоб всі могли вникнути в зміст літургічних молитов". Відтак архипастир акцентував на великій ласці, яку отримали та діляться з нами Отці Василіяни. "Вони святкують Великий Відпуст, який надав Святіший Отець для отців, які прийняли спадщину від св. Василія Великого, прийняли устави, правила монашого життя, літургічного та церковного життя. Святий Василій був духовним наставником, єпископом Кесарії Кападокійської. Він мав велике переконання про віру свою, про Церкву, про єпископство, про священика, монаха. З поваги до особи св. Василія та плоду його служіння – монаших чинів, Папа надає повний відпуст, рівносильно як в минулому році Божого милосердя. Тому ми є зібрані тут і тут маємо можливість отримати цей відпуст від Бога через віру та любов Святішого Отця до нашої Церкви".

Отець Ігнатій Москалюк, настоятель парафії, зазначив, що чимало парафіян та гостей прийшли на святкове богослужіння до храму. "Більше як сто осіб прийняли святе Причастя та відкрили Ісусові двері свого серця. Це є свідченням того, що парафія є жива". Звертаючись до єпископа о. Ігнатій сказав: "Вже 17 років пройшло як ви в нас були і ми завжди чекаємо вас. Слухаємо ваше слово та подивляємо ваш український традиційний одяг (ризи вишиті соломою). Ззаду Різдво, три царі. Спереду як Україна святкує: і Центральна і Гуцульщина. Ви принесли такий смак Різдва. Це щось нове для цієї парафії!"

Після Літургії всі помолилися молитви, щоб отримати відпуст і архиєрей уділив апостольське благословення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336