Пошук по сайту

У Сокалі поховали отця Ярослава Збитковського

13 січня 2017 року в храмі арх. Михаїла м. Сокаля було звершено Архиєрейську Божественну Літургію та Чин Похорону за новопреставленого митрофорного протоієрея Ярослава Збитковського.

СВІТЛИНИ

У прощальному слові єпископ Михаїл Колтун сказав: "Роздумуємо про твоє священство, молитву і в усьому цьому була любов, яка супроводжувала нас в церковному служінні. Ця любов продовжується! Все закінчується, життя закінчується, але любов продовжується. І цю любов ми тобі виражаємо. Нашими молитвами, нашою пам’яттю і служінням. Творимо цей спомин в церкві, де ти служив, де тебе люди знають, де священик продовжує творити пам’ять за живих і померлих. Ця любов, яка нас в’яже залишається і вона допомагає як тобі, так і нам жити в християнському житті. Молитва за померлих нам допомагає по-християнськи жити, тому що вона має в собі цю любов. Цю любов ми тобі засвідчуємо і бажаємо, щоби в любові Божій ти тривав, а ми, щоб могли між собою творити пам’ять про твої слова, повчання, священство і служінні, за те, що ти був з нами".

У поминальній проповіді адміністратор Катедрального храму о. Ярослав Кащук пригадав подію, коли святкували 45-ліття священства о. Ярослава Збитковського. Тоді присутні застановлялися скільки то за цей час отець відслужив Літургій, уділив Святих Таїнств, скільки людей привів до Христа. Хто може полічити?! А отець з такою покорою відповів: "Ми раби не потрібні, зробили тільки те, що потрібно було зробити". Без всякої похвали. Як духовний заповіт проповідник пригадав настанови отця Ярослава, які він зачерпнув з духовності св. Атанасія Печерського: "Жити в молитві, в пості, в чеснотах християнського життя і Господь благословить вас".

Після всіх похоронних відправ та останнього прощання поховали отця Ярослава на Сокальському цвинтарі поруч дружини.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336