Пошук по сайту

Правлячий архиєрей звершив Різдвяну Літургію у Катедральному храмі в Сокалі

Уранці 7-го січня, в день Різдва Христового правлячий архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії владика Михаїл Колтун звершив Різдвяну Архиєрейську Божественну Літургію в Катедральному храмі свв. апп. Петра і Павла.

СВІТЛИНИ

З архиєреєм співслужило духовенство собору. Владика Михаїл виголосив проповідь, у якій побажав людям єдності, натхнення до добрих справ та віри в Божу любов. Також було зачитано Різдвяне послання.

Звертаючись до присутніх, а також тих, хто дивися трансляцію через Інтернет або слухав по Радіо Сокаль, єпископ сказав: "Весь люд зібраний у храмі сьогодні удостоївся співати новонародженому Богові цю славу, з якою ми зустрічаємо Його". Відтак архипастир побажав: "Хай Господь усім нам стане достатком в нашій вірі, в нашій любові, в усіх наших сподіваннях. Щоб радість, яку звістили ангели, воплотилася в душі кожного, щоб кожен мав чим радіти, чим жити і любити. У світлі цього Різдва, щоб ми могли цією радістю поєднатися: в родинах, парафіях і в цілій Україні. Щоб цей мир благодатний міг вселитися між нами, щоб той мир наповнював наші серця". Нехай кожному благословення стане достатком сил, здоров’я, натхнення у християнському служінні для добра оточуючих і України". Далі владика конкретизував: "Зокрема цей мир від Бога ми засилаємо тим, які знаходяться в зоні війни, які потребують, які знають ціну миру і ціну життя. А ми примножуймо цей мир в наших молитвах, в наших серцях, в усіх наших стараннях". "Також ми засилаємо благання: Боже бережи наших воїнів і поверни їх з миром в наші рідні домівки, щоб ми разом збагачені в благодаті Божій могли співати цю ангельську пісню, завдячую Богові, який прийшов на нашу землю запевнити нам цей мир", - наголосив єпископ.

Адміністратор Катедрального собору о. Ярослав Кащук розповів як Церква пам’ятає про воїнів: "З благословення Церкви при благодійному фонді (Карітас) відкрилася порадня для воїнів, які вже звільнилися з війська". Відтак о. Ярослав зазначив, що надважливо для воїнів – це те, що про них пам’ятають: "Я не плакав коли я був під кулями, коли був в аеропорту, коли стеля падала, коли гранати рвалися, коли бачив, як побратими стікають кров'ю, коли в полон мене взяли, я ніколи не плакав... Але я думав про мене всі забули. Забула держава, забули всі. Але коли я їхав вже звільнений до дому і на вокзалі зустрічали мене з квітами, тоді я заплакав, бо про мене пам’ятають. Оце сповідь воїна, що про нього пам’ятають".

Після Літургії священнослужителі колядками привітали усіх присутніх з Різдвом Христовим. А присутні їм залюбки підспівували.

В це величне свято багато сокальчан були у храмі аби вшанувати народження Господа, разом помолитися та поспівати колядок.

Катедральний сайт. Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336