Пошук по сайту

У з’їзді вівтарників взяли участь понад вісімдесят осіб

23 - 24 грудня 2016 року у відпочинковій базі «Ровесник» поблизу Червонограда проходив єпархійний з’їзд вівтарних дружин, в якому взяли участь понад 80 хлопців майже зі всіх деканатів нашої єпархії.

СВІТЛИНИ

Зустріч провадив о. Йосип Скоробогатий. Першого дня відбулося знайомство всіх учасників. Хлопці мали змогу поділитися зі всіма присутніми тим, як вони почали прислуговувати, які обов’язки сповняють при своїх парафіях. Після цього мав слово о. Йосип, який у своїй доповіді доніс важливість участі прислуги у Богослужіннях. Також зробив акцент на тому, що служіння братчиків у храмі не закінчується і поза храмом їхній авторитет повинен бути на висоті. Далі хлопці мали нагоду працювати в групах, де обговорювали своє служіння. Після цього була презентація кожної групи і на завершення дня був перегляд фільму.

Наступного дня, після спільної ранішньої молитви, було проведено конкурс «Ерудит» на основі книги «Милосердні як Отець». Участь в конкурсі брали всі бажаючі провірити свої знання. Було сформовано 10 команд по два чоловіка. За результатами конкурсу три команди посіли третє місце: Салагуб Андрій і Сидорчук Михайло (смт. Жвирка), Іванів Володимир і Ференс Андрій (м. Радехів) та Кріп Юрій і Курок Ігор (с. Замочок). Друге місце посіла команда з с. Малехів – Федишин Дмитро і Галянт Максим. А почесне перше місце посіла команда з с. Варяж – Демидонд Володимир і Сокальський Назар. Всім учасникам конкурсу було вручено солодкі призи, а також парохами передадуть грамоти переможцям. По завершенні конкурсу була зустріч з о. Петром Венгрином, ЧСВВ, який у своїй промові доступно пояснив про важливість Сповіді. Після цього всі учасники з’їзду мали можливість скористатись з Тайни Покаяння і взяли участь у Божественній Літургії.

Учасники дякують організаторам з’їзду, та всім священикам, які допомагали. Вівтарники дійшли висновку, що подібні зустрічі є важливими у їхній формації, а це означає що захід вдався.

Повідомив о. Йосип Скоробогатий

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336