Пошук по сайту

Розповіді про свято Миколая у Цеблові, Ванові та Хитрейках

19 грудня Миколай Чудотворець завітав до дітей, якими опікуються сестри монастиря Згромадження Сестер Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії в с. Цеблів Белзького деканату.

Святкову програму для дітей підготував учні катехитичної школи «УМХ».

Чудотворець подарував дівчаткам солодощі та фрукти, а також виручені гроші  за продані напередодні прянички (майже 9 тис. грн.)

В свою ж чергу вихованці даного будинку сімейного типу читали Миколаю вірші та співали пісні.

Повідомляє Катедральний сайт

День Святого Миколая здавна був улюбленим святом для вихованців та учнів Ванівського НВК “ЗШ I-II ст. – дитячий садок”.

Ще задовго до свята вихователі та вчителі розповідали дітям про Святого Миколая, нагадували їм, що вони повинні бути чемними, розумними і слухняними, що Святий Миколай слухняним дітям дарує подарунки, а неслухняним – різки.

На запрошення голови батьківського комітету різновікової групи “Сонечко” Козак О.П. місцевий священик о. Юрій Загоруйко погодився допомогти створити для дошкільнят добру казку та виконав роль Святого Миколая.

У святково прибраній залі панувала особлива святкова атмосфера. Діти з нетерпінням чекали приходу Святого Миколая. Це свято заставляє задуматися малюків над своєю поведінкою і являється чудовим життєвим мотиватором.

Нарешті під чарівні дзвоники Ангелів завітав і сам Миколай. Скільки було радощів! Діти з повагою і довірою розповідали йому про своє життя в садочку, про свої добрі діла, поведінку.

Не обійшлося без чортика антипка, який приніс дітям в подарунок різки. Але переконавшись, що майже всі дітки слухняні і чемні, розчарований чортик пішов в інший садочок. 

Наприкінці дійства всі вихованці отримали довгоочікувані подарунки від Святого Миколая.

Миколай пообіцяв і надалі оберігати всіх добрих і чемних дітей, подарував кожному малюку пакуночок з гостинцем і під звуки чарівних дзвоників в супроводі Ангелів залишив садок.

Заступник директора Ванівського НВК, М. Я Гудзик

До свята Миколая готувалися діти катехитичної школи «блаженного Омеляна Ковча», що діє при парафії Успіння Пресвятої Богородиці у с. Хитрейки Рава-Руського деканату.

Віршики, написання листів, пісеньки – це ті старання, до яких приклались діти.

Святий Миколай прийшов на запрошенням о. Романа Малькевича і прибув до с. Хитрейки.

Ще у неділю, день перед святом, Святитель відвідав домівки людей похилого віку, бажаючи їм міцного здоров’я та довгих років життя, а також до діточок, які з нетерпінням очікували Його і щедрих дарунків.

В день Святого Миколая, після Святої Літургії, відбулось свято у храмі, яке організувала Ірина Іванівна Чапляк, бібліотекар с. Хитрейки. Для всіх парафіян була представлена вистава, в якій в чудовий спосіб було змальовано картину, як Чудотворець із небес протягом року спостерігає за вчинками людей.

Від храму Отець Миколай вирушив до школи, де шкільна дітвора разом із педагогічним колективом радо вітали дорогого гостя, даруючи вірші, пісні та чудові танці.

Завершилось святкування у Народному Домі. Великий дарунок для жителів села зробив Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА в особі заступника директора п. Мирослави Туркало. Львівський Обласний Академічний Театр Ляльок, виступив з виставою «Ще раз про червону шапочку», разом із акторами завітав і Святий Миколай, ангел та чортик. Хоч година була пізня та ніхто не хотів розходитись по домах, в подяку даруючи гучні оплески.

Повідомив о. Роман Малькевич, настоятель парафії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336