Пошук по сайту

Празничну Літургію в Радехові очолив правлячий Архиєрей

19 грудня 2016 року з нагоди храмового празника в м. Радехів урочисту Архиєрейську Божественну Літургію очолив єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії Михаїл Колтун.

СВІТЛИНИ

У проповіді архипастир наголосив на великій набожності св. Миколая до Пречистої Діви Марії та заохотив брати приклад з його життя, щоб бути добрими і милосердними. «Нас усіх єднає патрон нашого храму – святий Миколай Мирликійський, який возсіяв в Церкві великими чудами, великою силою і впливом. Для всіх нас він став заохоченням до християнського життя, зокрема в ділянці доброти, милосердя, любові і великої набожності до Пресвятої Богородиці. Мені приємно бачити у храмі багато ікон Пречистої Діви Марії, які характеризують цей храм особливою набожністю, яку мав св. Миколай. Можливо це о. Ярослав подбав про це, щоб храм св. Миколая був прикрашений різними Богородичними іконами, щоб ми так як св. Миколай вчилися від Неї смиренності та віри». Відтак проповідник продовжив: «Миколай, єпископ Мирликійський, показав на своєму житті як милосердя Боже діє. Не тільки на свою славу, а на славу Божу і на спасення кожного з нас. Ми маємо живий приклад чим ми можемо бути заохочені та стимульовані. Що для нас є особливим і харизматичним – це бути милосердними». Владика побажав усім: «Бути милосердними, бути добрішими. Дякую, - підкреслив єпископ, - що я з вами можу досвідчати це в храмі св. Миколая, розділяти з вами радість того святця, який нам дається, для того, щоб і в нашому житті ті чуда робилися. Не тільки на свято, а й в щоденному житті, в кризових ситуаціях… Щоб те чудо охопило кожного, щоб кожний цим милосердям міг ділитися і збагачувати наше життя».

Отець Володимир Царик, настоятель храму, подякував архиєрею за, те що своєю присутністю збагатив загальноміський празник та виголосив повчальну науку.

Після Літургії для всіх діток єпископ та священики роздали подарунки. Відтак відбулося водосвяття та процесійний обхід храму. Вкінці багато вірних приходили до архиєрея та отримували благословення.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336