Пошук по сайту

За участю єпископа відсвяткували храмовий празник у Гірнику

4 грудня 2016 року єпископ Михаїл Колтун очолив Божественну Літургію та виголосив повчальне слово в церкві-каплиці Введення в храм Пресвятої Богородиці смт Гірник Червоноградського деканату.

СВІТЛИНИ

У проповіді архиєрей наголосив: «Кожен з нас має думку – довершення побудови нового храму, щоби навчатися в цьому храмі як Пресвята Богородиця. Щоби зростати в ньому. Щоби ми набиралися Божої благодаті, щоби ми виросли на правдивих християн, які з вірою слухають слово Боже і зберігають його. Храм є для того, щоби нас усіх єднати з Богом. Це є наше головне життєве завдання – єднатися з Богом. В його благословенні робити все, до чого Господь покликав нас в житті. У світі багато професій потрібно, але найбільше треба батьків, які б виховували дітей по-християнськи. Господь уснував Церкву, щоб ми могли громадитися слухати Його слово, так як це робила Пресвята Богородиця і якої ви храм обрали. Пресвята Богородиця формувала своє життя у храмі, мабуть дбала про красу храму, але передусім виховувалася жити по-Божому. Для нас усіх, котрі є батьками, є завдання виховувати наших дітей. Сьогодні є багато дітей в церкві. Ми їм приділяємо увагу також в школі, в дома. Виховання це найперше завдання, до чого ми усі на землі живемо, щоби народити і виховати у вірі та в християнському житті. Потрібно пізнавати Господа, навчатися Його слів і жити по правді Божій». Відтак архипастир закликав докладати зусиль для християнського виховання, жити Євангельськими повчаннями та вивчати Катехизм. Владика розповів як колись, будучи дитиною, вивчав на пам'ять катехизмові правди і як це придалося в його подальшому житті.

Отець Іван Квітковський, настоятель парафії, подякував єпископу за участь в престольному празнику. Відтак підкреслив: «Знаю, що маєте надзвичайну набожність до Матері Божої. Я пам’ятаю, як колись прийшов до вас по благословення, щоб навчатися на священика і ви подарували мені образок Пречистої Діви Марії, кажучи: «Молися до Матері Божої і будеш священиком». «Дякую за те поручення і за служіння у цьому храмі, який посвячений Матері Божій», - зазначив о. Іван.

Завершилося урочисте богослужіння святкової процесією і окропленням свяченою водицею вірних та стін нового храму, який виблискує золотими куполами поміж териконів шахтарського краю.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336