Пошук по сайту

У Червонограді празник св. Йосафата відзначили як День єдності Церкви і народу

З нагоди храмового празника святого Йосафата, 27 листопада 2016 року у місті Червонограді звершено урочисту Архиєрейську Божественну Літургію в наміренні єдності Церкви і українського народу.

СВІТЛИНИ

У проповіді єпископ Михаїл Колтун розповів присутнім про нещодавно пережиті реколекції і про постать Йони, який спочатку перечив Божій волі, але після пережитих випробовувань, послухав Його голосу і чинив Його накази. Ще однією темою архиєрей зацікавив вірних. Він розказав про паломництво греко-католицьких єпископів Європи до Фатіми, посвяту України Непорочному Серцю Марії та про молитву за навернення Росії.

З особливим акцентом архипастир зазначив: «Сьогодні ми святкуємо День єдності, за яку поклав своє життя св. Йосафат. Ми маємо консолідовано, настійливо та тривало довірятися Богові, щоби Господь відвернув від нас ворожу силу, щоби справедливість заіснувала в народі, щоби гріх корупції ми могли вижити з себе та покаятися. Потрібно жити тим, що сприяє нашій єдності та консолідації. Цей досвід є для нашої України та Церкви». Далі владика продовжив: «Ми греко-католики, ми символізуємо цю єдність з Апостольським престолом, ми через цей знак єдності терпіли, нас переслідували і руйнували. Це на нас відбувалися ті нищівні процеси, щоби розбити єдність, щоб нас розчарувати, обезсилити. Але наша Церква ніколи не втрачала тої єдності як з Апостольським престолом так і з народом. Ті події вірності бачимо на прикладі нашого духовенства, єрархії, наших вірних. Тепер ми сконсолідовано заявляємо себе у світі. Це є сила, це є успіх і цього нам потрібно триматися. Бажаю всім нам єднання християнського, братнього, щоби ніякі чвари, гнів нас не роз’єднали. Щоби досвідчувати дію Божої сили, яка через нас буде діяти на весь світ».

Наприкінці богослужіння владика Михаїл удостоїв сотрудників адміністратора парафії церковними нагородами. Отець Роман Сковрон піднесений до гідності протоієрея, а отець доктор Василь Палчинський нагороджений наперсним хрестом.

На звершення отець Михайло Нискогуз, настоятель парафії, сказав подячне слово: «Де єпископ, там є Церква» і ми це добре усвідомлюємо і радіємо, що батько є з нами». Відтак настоятель парафії склав подяку усім, хто спричиняється до розбудови парафії св. Йосафата у Червонограді.

Після Літургії відбувся концерт для гостей, під час якого було представлено творчу програму духовно-національного змісту.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336