Пошук по сайту

У Сокалі відсвяткували іменини архиєрея та ювілеї митрофорного протоієрея

21 листопада 2016 року в храмі архистратига Михаїла звершено урочисту Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди іменин єпископа Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна та 45-ліття священства і 75-річчя життя митрофорного протоієрея Ярослава Збитковського, вислуженого декана та настоятеля парафії.

СВІТЛИНИ

Після принесення Євхаристійної жервти єпископ рукоположив у сан диякона Романа Данильчука, семінариста, вихідця із цієї парафії, який успішно завершив навчання в Івано-Франківській духовній семінарії.

У проповіді архипастир зазначив: «Завдання ангелів – служити Богові. Кожному з них Він дав власне покликання. Скільки є людей і всі вони є іншими, так само ангели. Господь намножив їх і за кожного пам’ятає та відзначає в своєму царстві своєю любою. Наділяє призначенням і служінням, і в тому Він має свою радість і любов до них. Та любов Божа має безмежний простір. Всі вони служать для Бога і мають порозуміння між собою. Їхній мотив служіння – це любов». Відтак архиєрей продовжив: «Окрім служіння Богові ангели служать для всіх нас. Ми в це маємо вірити. Цю віру розвивати. Господь і нам дає цю любов, щоб ми допомагали один одному, служити в різних потребах, явитися доброчинними. Але через гріх ми втрачаємо ентузіазм в любові. Ми вражені гріхом і втрачаємо ту силу до добрих діл. Але Господь явив нам своє велике милосердя та прощення і це для нас є рятунком і спасінням». Далі проповідник закликав: «Ангели нас сьогодні покликують до християнського, євангельського життя і запевняють нам своє служіння. Нам треба відновити віру в ангелів, довіру, повірити їм, щоб вони хоронили, оберігали нашу Україну, наше військо та наш народ. Архангел Михаїл зі своїм небесним хором прославлений в тому храмі і весь український народ має його за покровителя, щоб ми могли це довір’я до нього розвивати, живити, відновляти, формувати наше життя у вірі з ангелами, щоби вони могли через нашу віру, молитви та старання оберігати наш край».

Від імені всіх присутніх отець Ярослав Збитковський поздоровив архиєрея з іменинами та побажав, щоб великий, Божий, Архистратиг Михаїл завжди оберігав нашого владику, де він перебуває чи подорожує.

З нагоди подвійного ювілею, єпископ вручив о. Ярославові Апостольське благословення від Святішого Отця Франциска, Папи Римського та побажав натхненного священичого життя і сили у служінні Церкві Христовій.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336