Пошук по сайту

Пасторальну раду проведено в Українському Католицькому Університеті

13 вересня учасники Пасторальної ради – протопресвітери, голови єпархіальних комісій та відділів, священики єпархіальної курії – ознайомилися з роботою Українського Католицького Університету та розглянули ряд актуальних справ Сокальсько-Жовківської єпархії.

Єпархіальні священнослужителі, більшість яких в УКУ були вперше, оглянули університетські святині: церкву новомучеників УГКЦ, новоосвячений храм Софії – Премудрості Божої та каплицю в колегіумі. Ознайомилися з планами розбудови університету та дізналися як працює церковний вуз.

З великою увагою отці дослухалися до слів проректора університету Мирослава Мариновича про місію університету – відновлення Київської церковної традиції та готовність відповідати на суспільно-політичні виклики сучасного світу. Президент УКУ владика Борис Гудзяк зацікавив священиків розповіддю про динаміку розвитку УКУ та як навчальний заклад відкритий до всіх аспектів церковного життя, зокрема до пасторальної праці з молоддю.

Ігор Скочиляс, проректор з наукової роботи, окреслив практичні кроки як можуть співпрацювати парафіяльні священики з УКУ. Це може бути, наприклад, збір та опрацювання даних про історію парафій, чудотворних ікон, документування свідчень про життя Церкви в підпіллі, тощо.

Протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич зазначив, що проведення Пасторальної ради в УКУ є для того, щоб єпархіальні священики могли пізнати як працює церковний університет і співпрацювати з ним.

Наприкінці зустрічі було обговорено ряд актуальних питань щодо відзначення Дня Бога Творця, організації прощі до Зарваниці та можливості визнання державою церковних дипломів.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336