Пошук по сайту

Єпископ Михаїл, священики та миряни взяли участь у прощі до Зарваниці

16 - 17 липня 2016 року єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун, єпархіальні священнослужителі та парафіяни взяли участь у Загальнонаціональній прощі в Марійському центрі «Зарваниця».

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької. Після Літургії, яку очолив владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, вірні центральною вулицею села несли свічки та у супроводі оркестру співали пісню «Із Києва міста». Відтак на чудотворному місці вдарили дзвони, а прочани наблизились до монументу, де Глава УГКЦ спільно з єпископами та священиками розпочав Молебен до Матері Божої. Насамкінець відбулася Панахида за воїнами, які загинули під час АТО на Сході України, та усіма невинно вбитими.

Під час багатотисячного походу зі свічками до монументу Матері Божої, Блаженніший Святослав звертаючись до Голови конференції Єпископату Польщі Архиєпископа Станіслава Гондецкі, Митрополита Познанського, закликав Церкви Польщі та України вести свої народи дорогою примирення.

У недільній проповіді Блаженніший Святославзакликав вірних прислухатися не до людського слова, яке вбиває, а до Божого – яке дає життя. «Сьогодні, – продовжив проповідник, – Богородиця слухає нас. Вона чує нас. І в тому слуханні приймає у своє серце усі наші молитви. Ми сьогодні прийшли у цю прощу у Рік Божого милосердя, яка є наче серцем цього надзвичайного святого Року, ми прийшли до Неї, щоби прикликати Боже милосердя на нашу українську землю. Боже милосердя, яке перетворюється, дотикаючись до всіх наших потреб, на різні види Божих дарів».

Митрополит Василій (Семенюк) повідомив, що за два дні Загальнонаціональної прощі Зарваницю відвідало близько 140 тисяч паломників.

Згідно повідомлення tze.org.ua. Світлини від Богдана Садовського

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336