Пошук по сайту

Сокальсько-Жовківська єпархія відзначає 10-ліття

21 листопада 2010 року Сокальсько-Жовківська єпархія святкує 10-річчя свого існування. Ця церковно-адміністративно одиниця заснована у 2000 році і спершу називалася Сокальською єпархією, але з пасторальних мотивів 21 листопада 2007 року при чисельному зборі духовенства і вірних, у храмі свящ. Йосафата в м. Жовква, було проголошено «Грамоту» Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Любомира Гузара «Про зміну назви єпархії на Сокальсько-Жовківська». До складу єпархії належать шість районів Львівської області: Бродівський, Буський, Жовківський, Кам'янко-Бузький, Радехівський, Сокальський та м. Червоноград. Престольне місто - Сокаль, а катедральний собор – церква Святих Апостолів Петра і Павла. У цьому храмі 21 листопада в 11.00 год. відбудеться урочиста Архиєрейська літургія.

Від дня заснування єпархію очолює єпископ Михаїл Колтун, який до ювілею єпархії ініціював видання книги «Сокальсько-Жовківська єпархія: життя і служіння», в якій йде мова «про Церкву, якою вона була перед нами, до якої ми прийшли колись і в якій ми живемо тепер».

На ім’я Правлячого архиєрея надходить багато привітань від ієрархів нашої Церкви з України та з закордону і вітань від представників державної влади, адже як пише у привітальному слові владика Степан Меньок, екзарх Донецько-Харківський УГКЦ, що «Реальним представником кожної окремої частини Церкви є єпископ». Тому-то єпархія на чолі з Правлячим Архиєреєм Михаїлом Колтуном у недільний день 21 листопада молитиметься і дякуватиме Всевишньому за час десятирічного служіння у Церкві. На свято прибудуть єпископи УГКЦ, священики з усіх куточків єпархії та вірні. Оскільки єпископ Михаїл Колтун є ще керівником Відділу у справах душпастирства силових структур України, то на свято прибудуть також представники державних силових структур, зокрема перед Катедральним храмом гратиме оркестр військовослужбовців.

Прес-служба Єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336