Пошук по сайту

Архиєрей умив ноги священикам-екологам

У Страсний четвер, в Катедральному храмі Сокальсько-Жовківської єпархії, єпископ Михаїл Колтун, голова синодальної екологічної комісії, здійснив Чин умивання ніг священикам відповідальним у деканатах за справи екології.

Після звершення Євхаристійної жертви на святій Літургії архиєрей, наслідуючи приклад Ісуса Христа, омив ноги священикам – новітнім апостолам. Відтак єпископ зазначив: «Ми зробили так, як заповів нам Христос. Його слова ми сьогодні зробили живими. Через дійство умивання ніг Божа благодать приходить до нас, щоби взаємодіяти з нами в цьому світі, щоб його оновити. Сьогодні ті священики, які взяли відповідальність за збереження світу починають від себе, через оновлення своєї душі, яке діється через ласку Божу… Ми в теперішньому часі ми покликані відновити цей світ, «лице землі». Господь своє ласкою омиває не тільки ноги, а очищує наші душі, щоб ми могли чистими ногами ступати по цій землі». Далі єпископ-еколог наголосив, що треба дивитися на землю «як на дім Божий, як на витвір Його премудрості, завдяки якому можемо відкривати Боже лице. Тому маємо дбати про нашу землю, її любити та молитися за те, що ми з цієї землі черпаємо і за те, що ми для цієї землі даємо».

Отець Ярослав Кащук, адміністратор Катедрального храму, підкреслив важливість екологічного служіння, яке в деканатах сповняють священики та закликав парафіян дослухатися до науки душпастирів-екологів, зокрема щодо шкідливості пластмасових вінків та квітів. Згадав о. Ярослав і про трагічні наслідки Чорнобильської аварії та висловив християнське співчуття усім постраждалим.

На завершення отець Тарас Дзьоба, голова єпархіальної комісії у справах екології, підкреслив, що цей Чин умивання ніг єпархіальним священикам-екологам є великим благословенням для здійснення покладеної на них місії збереження Богом сотвореного світу.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336