Пошук по сайту

Проща Сокальсько-Жовківської єпархії до Зарваниці

Проща Сокальсько-Жовківської єпархії до чудотворного центру Матері Божої у Зарваниці відбулася одночасно із паломництвом військовослужбовців у днях 18 – 19 вересня 2010 року. Знаковим було те, що 19 вересня, сімнадцять років тому, прийняв архиєрейські свячення наш єпископ Михаїл Колтун, який був першим нововисвяченим ієрархом після виходу УГКЦ з підпілля.
 
Цього року вірні та духовенство нашої єпархії офіційно були запрошені до участі у Всеукраїнському паломництві до Зарваниці, яке відбувалося 17 – 18 липня, та до осінньої прощі, котра була призначена для нашої єпархії. Влітку вірні більш чисельно відвідали Марійський центр, проте зараз, незважаючи на дощову погоду, також прибуло чимале число вірних із Жовківщини, Сокальщини, Радехівщини та інших районів єпархії. Духовенство було представлено всіма деканами та більшістю священнослужителів.
 
Для вірних та духовенства головною подією була Архиєрейська літургія, у суботу вечором, під час якої було висвячено двох нових священиків для нашої єпархії. Важливе значення мало й те, що вірні молилися разом із військовослужбовцями, що беззаперечно має послужити для скріплення взаємної довіри та поваги.
 
Змістовним орієнтиром для всіх паломників стали слова військового капелана із Німеччини, отця Йохіма Сімона, який під час Літургії сказав: «Ми знаємо з історії Кани Галилейської як Марія приходить до Христа, просить Його і Він слухаючи її допомагає. Тоді Марія сказала: «Робіть все, що скаже Він вам». Закликаю вас, щоб ми звернулися зі своїми проханнями, турботами до цієї, яка може прийти до Христа і сказати: «Зроби це для них», яка може прийти до нас і сказати : «Робіть те, що Він вам наказав». Тому прошу, зверніть сьогоднішні молитви за мир в цілому світі, за мир у вашому суспільстві та країні. Перш за все це стосується наших солдатів, які мають за ціль берегти спокій та мир у своїй державі… Щоб наші дві християнські держави разом прославили Пресвяту Богородицю, щоб був мир у наших державах і між ними».
 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336