Пошук по сайту

У Бродах попрощалися з вертолітниками

4 - 5 липня у м. Броди молитовно проводжали в останню дорогу загиблих Андрія Бєлкіна, Дмитра Шингура та Руслана Мазунова, вертолітників Мі-8, який збили терористи 24 червня під Слов’янськом.

Авіатори служали у військовій частині, що дислокується у Бродах. Після прощання в частині тіло майора Дмитра Шингура доставили в Запорізьку область і поховали в с. Кінські Роздори, де проживають його батьки. Командира вертолітної ланки підполковника Андрія Бєлкіна поховали у м. Радивилів, Рівненської області, де він проживав з сім’єю. Тіло майора Руслана Мазунова перенесли до храму Пресвятої Богородиці Володарки України. Парастас відслужили священики УГКЦ, РКЦ, УАПЦ.

Бродівський декан УГКЦ і капелан цієї військової частини о. Богдан Вихор зазначив, що за свою Батьківщину Андрій Бєлкін, Дмитро Шингур, Руслан Мазунов віддали найдорожче - життя. Вони вже перейшли до небесного війська, адже, кажуть, що льотчики не помирають на землі, вони залишаються в небі, перетворюючись на небесних ангелів, які моляться і допомагають, нам, живим.

5 липня до Бродів прибув керівник департаменту УГКЦ у справах душпастирства у Збройних Силах України та силових структурах, єпископ Михаїл Колтун. Він очолив заупокійну Службу Божу. Співслужили священики Української Греко-Католицької та Римо-Католицької Церков.

«Сьогодні на долю багатьох, і на долю загиблих авіаторів, випало дати свідчення християнського життя, захистити свій народ, звільнити його від страху, забезпечити йому мир, – сказав у проповіді владика Михаїл. – Покликання військовослужбовця – з любові до своєї Батьківщини захищати свій народ. І церква їх благословляє на виконання цього священного обов’язку. Сьогодні ми є свідками того, як військовослужбовці відстоюють державу, борються за нас. Ми їм вдячні, що вони як християни, як патріоти ідуть у бій, на передову, захищаючи рідну землю, яку нам дав Господь. Наш обов’язок перед загиблим Русланом пам’ятати, що він пішов на війну, пішов на великий ризик для свого життя і заплатив велику ціну за те, щоб ми жили в мирі на своїй землі. В Україні розвиваються бурхливі події, що спонукають нас багато переосмислити і зрозуміти ціну свободи, ціну гідності кожної людини.

Проводжати Руслана Мазунова вийшло усе місто, духовенство, представники обласної, районної, міської влади.

Під звуки Гімну України та прощальний залп з автоматів похоронили загиблого героя на цвинтарі, що на Старих Бродах.

Повідомила Надія ЗАБОКРИЦЬКА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336