Пошук по сайту

Молодь єпархії дізналася більше про підпілля УГКЦ

14 червня 2014 року у Крехівському монастирі ЧСВВ біля двохсот молодих людей з різних куточків єпархії зібралися на форум присвячений 25-тій річниці виходу УГКЦ з підпілля.

Святу Літургію у співслужінні отців відповідальних за душпастирство молоді в деканатах, очолив протосинкел о. Володимир Коткевич, який від імені владики Михаїла передав сердечні вітання всім учасникам зустрічі.

Після спільного фото та смачної кави, всі взялись до «роботи». З привітальним словом і заохотою до активної діяльності звернувся голова Комісії у справах молоді о. Ростислав Пендюк. Наступною була доповідь о. Тараса Бублика, фахівця з інституту історії Церкви при УКУ, який займається історією нашої Церкви у часи підпілля. Він звернув увагу на важливі історичні моменти в житті нашої Церкви. Потім ми мали нагоду почути живі свідчення підпільника, о. Василя Мендруня, який отримав монаші та священичі свячення під час гонінь УГКЦ і особисто знав більшість підпільних єпископів. Молодь «засипала» отця питаннями, на які він радо давав відповіді. На завершення конференції о. Петро Верхоляк наголосив на сучасних викликах, які стоять перед молоддю. «Майдан, тривожні події на Сході спонукують нас бути гідними патріотами Небесної Батьківщини». А молодь зі спільноти «Марійська дружина» майстерно поставила пантоміму «Твій вибір», яка зачепила серця кожного учасника.

Час після обіду пройшов творчо та активно. Усі учасники форуму взяли участь у флешмобі «Україна - Єдина». Відбулась презентація нового посібника для проведення табору «Веселі канікули». Після цікавої екскурсії по монастирю, молодь урочистою процесією вирушила до чудотворного джерела, де відбулось водосвяття і о. Петро Верхоляк поблагословив молодь на щасливу дорогу.

Повідомила Оксана Карпевич, волонтер ЦМА

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336