Пошук по сайту

«Головний акцент стратегії Церкви - християнське виховання», - єпископ Михаїл до катехитів єпархії

7 – 9 березня відбулися реколекції для катехитів Сокальсько-Жовківської єпархії. Тема реколекцій: «Прихиліть вухо ваше, прийдіть до мене і будете жити» (пр. Ісая). Катехитів гостинно прийняв парк-готель «Акварель» у м. Жовква.

У п’ятницю ввечері до понад п’ятдесят катехитів звернувся о. Ярослав Валюх, священик Катедрального собору, з повчанням про джерело служіння катехита – Слово Боже. Також разом з головою катехитичної комісії катехити молились Хресну дорогу в наміренні України.

У першій половині суботнього дня для учасників реколекцій стратегію розвитку катехитичного служіння, діяльності катехитичної школи представив о. Андрій Стадницький, заступник Голови катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

Під час Божественної Літургії у храмі Серця Христового слово до катехитів мав о. Терентій Довганюк, ЧСВВ, який детально розповів про історію храму та монастиря у Жовкві, а також про чудотворну ікону Матері Божої Страждаючої та мощі св. Партенія, які знаходяться у храмі.

Після Літургії відбулася зустріч із Преосвященним владикою Михаїлом Колтуном, який заохотив катехитів допомагати священикам голосити Христову науку у парафіях. Єпископ зазначив, що «головний акцент стратегії Церкви – християнське виховання та нова Євангелізація. Найперше ми маємо чути Боже Слово. Відтак вивчати Катехизм, який допомагає нам зрозуміти як правильно діяти у виконанні Божого Слова. Перед нами стоїть велике завдання – плекати дух християнина. Не зброя, не мудрість цього світу, не хитрість, а дух народу, дух людини має визначальне значення у християнському житті», – підсумував архипастир.

Цікавою для всіх була розповідь о. Василя Батюка про храм Пресвятої Тройці, який минулого року був внесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО, і який відвідали учасники реколекцій.

Після обіду звернувся о. Тарас Дзьоба, голова екологічної комісії єпархії, представивши Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Духовну науку про гріх та цінність покаяння у житті людини виголосив о. Василь Медрунь з Крехівського монастиря ЧСВВ.

На завершення дня спільно з головою комісії катехити обговорили план діяльності у 2014 році.

В неділю Дмитро Романко, випускник Львівської Духовної Семінарії, представив програму «Щиро про важливе» та провів інтерактивну бесіду про християнський погляд на сімейні цінності для подальшого її застосування катехитами у праці з підлітками та молоддю.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336