Пошук по сайту

Свято святого Миколая

19 грудня Преосвященіший Владика Михаїл Колтун Єпископ Сокальсько-Жовківський, із пастирським благословенням відвідав місто Кам’янку-Бузьку, де очолив празничну Архиєрейську Літургію у старенькому дерев’яному храмі, який був відкритим і відновленим приблизно два роки тому. На Літургії були присутні священики деканату, велике число парафіян і гостей храму. Також у храмі вірні мали можливість помолитися до мощів наших мучениць Олімпії та Лаврентії, які були виставлені у храмі.

 

На Літургії Владика Михаїл наголосив: «...для нас і усіх людей інших конфесій дуже важливо що ми маємо одну єдину спільну християнську спадщину. Що ми можемо молитися усі спільно до святого Миколая. Це є наша можливість відчути ті християнські цінності, якими кожен один десь у глибині душі дорожить. Ми спільно з усіма несемо ту славу віри святого Миколая, який є багатством нашої віри. Що ми не тільки признаємо того святого Миколая, який жив, який був єпископом, але він ще творить чуда, чуда добра, якого ми є всі спраглі, якого ми всі потребуємо. Ми всі хочемо бути подібним до св. Миколая, тобто робити так як він це робить. Але це можливо тільки у вірі, не тільки у звичайних і культурних звичаях, як ми це привикли робити, але у вірі, для того щоб ця дія добра могла пройти крізь наше серце, крізь нашу душу. Щоб ми це зробили зі щирості своєї, з любові своєї. Щоб ми могли цим добродійством ділитися, могли його дарувати і множити його у своєму житті. І це добро, яке є спрямоване до нас, до людей, до ближніх, до дітей, в родині, має ту ознаку того оздоровлення...».

 

В кінці Архиєрейської літургії Преосвященіший Владика Михаїл привітав усі парафія, настоятеля храму отця Юрія Мовчана, гостей і усіх присутніх із святом: «...нехай св. Миколай, який сьогодні є збагаченням усього християнського світу, і його благословення прийде у наше життя. Щоб ми збагаченні у вірі і любові могли нести те свідчення Христа, свідчення Миколая і свідчення своєї християнської віри ».

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336