Пошук по сайту

Свято святого апостола Андрія Первозванного

13 грудня 2009 року Божого Преосвященіший Владика Михаїл Колтун, Єпископ Сокальсько-Жовківський, із пастирським візитом прибув у село Вислобоки, Кам’янка-Бузького району, на Львівщині. Після урочистої зустрічі Владика Михаїл розпочав святочну Архиєрейську Літургію, на якій було посвячено новий престіл. На Літургії були присутні усі священики Новояричівського деканату і інших деканатів, велике число парафіян і гостей храму.

 

Під час літургії Преосвященіший Владика Михаїл наголосив на тому, що «...Як ми знаємо наші предки колись поклонялися срнцю, місяцю, воді і землі. А від часу Первозванного апостола Андрія, як ми бачимо, народ розвинув християнську культуру, християнське життя, скільки храмів повстало, як Боже об’явлення, Божа новина, Його свята Євангелія проникла в наше життя. Що ми справді не можемо уявляти і думати про наше життя без Церкви, без Бога, без Пресвятої Богородиці, до якої ми маємо таке велике сподівання в нашому житті. Насправді наш народ став християнським народом, і намагається будувати християнську державу...».

 

 

На Архиєрейській Літургії Владика михаїл Колтун здійснив Таїнство поставлення в чин пресвітера (священика) одружених дияконів Миколу Шульгана і Василія Дриворіза.

Після Літургії Преосвященіший Владика Михаїл побажав усім «...бути вірними для Церкви, служити цій Церкві і від Бога отримувати щораз ці многочислені ласки для нашого життя. Хай Боже благословіння зійде на цю парафію, на священиків, на всіх вас і благословить вас на здоров’я, на щастя і на многії і благії літа ».

У свою чергу парафіяни села Вислобоки привітали Преосвященішого Владику Михаїла Колтуна із його святом, адже 13 грудня 1981 року він був рукоположений у чин Диякона Преосвященнішим Владикою Володимиром Стернюком, і подарували Владиці картину з намальованою калиною як символ вірності і витривалості у нелегкій праці на Христовій ниві.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336