Пошук по сайту

Відновлено зустрічі Інституту постійної формації духовенства Сокальсько-Жовківської єпархії

 

5 березня 2019 р. Б. у деканальному храмі Чесного Животворящого Хреста Господнього м. Броди відбулася перша зустріч Інституту постійної формації духовенства. Зустріч, у якій взяли участь священики Бродівського, Старобрідського, Підкамінського, Лопатинського, Олеського, Радехівського та Буського протопресвітератів, очолив Преосвященний владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський. 

СВІТЛИНИ

Розпочалося зустріч молитвою до Святого Духа, а відтак, владика Петро у вступному слові представив основну мету зустрічі духовенства - детальніше проаналізувати рішення Синоду Єпископів УГКЦ 2018 р. Б., який приділив особливу увагу проголошеню Слова Божого та катехизації. Метою цієї зустрічі, зауважив владика, є віднайти "методи та ділянки катехизації Богом довірених людей для тих хто катехизує, навчає та передає віру".  

Гостями-доповідачами теми зустрічі "Боже Слово і катехизація" були ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та відповідальний за катехитичне служіння Київської Архиєпархії о. ліц. Петро Жук та заступник голови Патріаршої Катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, пан Назар Дуда, викладач, керівник програм КПІ УКУ.

Пан Назар представив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про Боже Слово та катехизацію, а також ознайомив з методичними підручниками та матеріалами для біблійного апостоляту. В кінці доповіді було продемонстровано один з методів молитовного читання Слова Божого. 

Отець Петро Жук підкреслив, що катехизація є частиною природи Церкви, тому кожен душпастир має обов'язок навчати віри в Христа. Доповідач репрезентував програми Патріаршої Катехитичної комісії  УГКЦ для катехизації різних вікових та соціальних груп. 

На кінець зустрічі владика Петро подякував доповідачам за їхнє служіння та усім присутнім за участь в цій зустрічі. Даний захід учасники завершили спільною молитвою. 

 Наступні зустрічі відбудуться 12 та 14 березня у Червонограді та Дублянах. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336