Пошук по сайту

Єпарх Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) очолив богослужіння в празник Собору Пресвятої Богородиці у храмі св. свщмч. Йосафата м. Жовкви

ЄПАРХ СОКАЛЬСЬКО-ЖОВКІВСЬКИЙ МИХАЇЛ (КОЛТУН) ОЧОЛИВ БОГОСЛУЖІННЯ В ПРАЗНИК СОБОРУ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ У ХРАМІ СВ. СВЩМЧ. ЙОСАФАТА м. Жовкви.

Ранкові богослужіння розпочалися відправою Утрені. Опісля розпочалась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл у співслужінні настоятеля храму митр. прот. Михайла Ткачіва, о. Тараса Миляна та о. Романа Птасюка.

СВІТЛИНИ

Під час літургії о. Михайло зачитав різдвяне послання владики Михаїла, а після завершення богослужіння єпископ звернувся до людей з привітальним словом: «Сам Бог являє велику свою милість, до кожного з нас Він уподібнився і хоче щоб ми також до нього уподібнялися. Бог Творець, Вседержитель в особі свого Сина приходить до нас, щоб розділити з нами долю нашого життя. Це є велике Боже післаництво на землю, щоби нас усіх збагатити своєю Божою присутністю – живою, життєдайною ласкою своєї присутності, збагатити землю життя нашого. «Бог бо так полюбив світ, що сина свого Єдинородного дав, щоб кожен хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним» (Йо. 3,16) - задля нашого спасіння, задля нашого відновлення, задля нашого життя на землі і у вічності.» 

Завершуючи владика закликав, щоб вітаючи сьогодні Бога, ми приймали ближнього та слугували йому в Божій любові та побажав усім збагнути багатство свята Різдва, а іменинницям - брати приклад з Пресвятої Богородиці, з її материнства та наслідувати героїчність чеснот Матері Божої.

Павло Іванець

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336