Пошук по сайту

Літні християнсько-відпочинкові табори у Червонограді

З 3 по 11 липня у парафіях св. Юрія, Пресвятої Богородиці Владичиці України і св. Йосафата м. Червонограда відбулися літні християнсько-відпочинкові табори для дітей та молоді. У «Канікулах з Богом»  взяли участь понад 500 осіб. 7 липня на головній площі міста учасники трьох таборів впродовж години, разом із своїми наставниками, танцювали, співали та представляли те, чого навчилися у церкві.

На канікули з Богом у парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України зібралося близько 150 дітей. Провідниками табору були студенти Івано-Франківської Духовної семінарії Михайло Озорович і Тарас Славський. Допомагали їм їмості Наталія Ващук та Олеся Микита, а також аніматори: Тетяна Скіпчак, Володимир Орищук, Олена Колодій, Ірина Іванів, Христина Бочковська та Катерина Наливайко. Темою табору були християнські чесноти, спільне гасло: «До неба ми прямуємо, чесноти всі здобудемо!». Мали діти також і гімн – це пісня «Будь великодушним», яким після спільної молитви у храмі розпочинали день. Учасники табору були поділені на шість команд із назвами: стриманість, справедливість, мудрість, мужність, любов і милосердя. Окрім щоденних занять і забав молодші учасники мали похід до лісу, а старші «Велику гру», а також святковий концерт для батьків, що відбувся в неділю. Завершився табір поїздкою у Аквапарк у м. Львові 11 липня.

У таборі при храмі св. Йосафата взяло участь близько 180 дітей, яких було розділено на чотири команди: ангелятко, смайлики, палаючі серця, green apple. Назва табору: «Мандрівка до щастя», в якості гімну діти обрали пісню «Ти усміхнись!» Діти з 4 по 10 липня щоденно були у храмі на молитві, займалися у гарно облаштованих класах катехитичної школи, переглядали фільми, співали, танцювали банси, малювали на асфальті, ділилися спільним обідом у парафіяльній їдальні. У проведенні занять провідники табору, а це студенти Катехитичного Інституту Українського Католицького Університету Галайко Галина, Сульдіна Галина, Магарська Світлана використовували різні активні методи праці. Допомагали їм диригент дитячого хору Оксана Гейко та вісім аніматорів.

У парафії св. Юрія, що при Василіянському монастирі, провідниками табору, який називався «В контакті» були сестри служебниці НДМ с. Вероніка Вайда і с. Єротея Сорока, бр. Михайло Лехновський, ЧСВВ та 30 аніматорів. Учасників було 170. Діти та молодь входили у 7 команд: сині волошки, живчики, діти Неба, піднебесні, стукіт серця, олімп, руки доброти. Всі мали свої гасла. Візитівкою була пісня «Гей, молоді!» Особливо запам’яталася поїздка до Крехівської Василіянської обителі, що відбулася у суботу 9 липня. А завершився табір святковим концертом 10 липня.

Повідомив о. Михайло Микита,
Голова катехитичної комісії

Відеорепортаж події:

http://www.chervonograd.net/index.php/2009-03-17-13-25-38/840-2011-07-12-09-41-7?eb6474ca8c2cd41412ee63f987da8cb9=4ec3edaec505f6eaa6156c021e0cf41d

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336