Пошук по сайту

у Белзі відзначили 14-ту річницю повернення копії Белзької Чудотворної ікони Матері Божої

У неділю 15 грудня 2019 р. Б., владика Петро (Лоза), єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, очолив святкові богослужіння у м. Белзі. Святкування відбулись з нагоди відзначення 14-ї річниці повернення копії Белзької Чудотворної ікони Матері Божої. Його Преосвященству співслужили: настоятель парафії, декан Белзький о. Олексій Яворський та священнослужителі деканату.

СВІТЛИНИ

Архиєрей у свої проповіді наголосив: «Тут у Белзі є великий скарб. Місце де свята Богородиця сподобилася перебувати та роздавати свої ласки. Саме у цьому місці є ця святиня, скарб, який ми не можемо оцінити матеріальними речами і це безцінний скарб Бог подарував для нашої єпархії та цього міста.

В сьогоднішньому Євангелії чуємо про доброго господаря, який дбає про свій урожай. Господь, коли говорить цю притчу, в кінці пояснює, яке багатство є найголовніше і найцінніше для людини, яка живе в цьому світі. Це лише те багатство яке робить нас багатими у Бозі і  залишається на життя вічне. Бачимо як скоро минає життя і багатства які є матеріальні. Багатство Господь не засуджує, але на першому місці мають бути духовні цінності. Митрополит Андрей Шептицький каже, що до Царства Небесного ми візьмемо лише те, що дали потребуючим, лише з тим ми можемо стати перед Боже обличчя.

Ми сьогодні звертаємо погляд на Пресвяту Богородицю, яка є дуже доброю вчителькою нашого християнського життя, нашої любові до Господа Бога. Коли Вона стала матір’ю, коли вона усвідомлювала, що на руках тримала Створителя світу, якому належить все, вона не вимагала в Бога багатства, бо в неї було найбільше багатство - вона мала Божого Сина. Це те багатство, якого має прагнути кожна людина».

Після Божественної Літургії о. Олексій подякував владиці за спільну молитву, після чого пролунала молитва за Україну.

Також відбувся процесійний похід від храму св. Миколая до каплиці, у якій знаходиться копія Чудотворної ікони Матері Божої, де був відслужений Молебень.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336