Пошук по сайту

Відбулись заупокійні богослужіння за прот. Стефаном Василишином

13 та 14 грудня 2019 р. Б., єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, владика Петро (Лоза), очолив заупокійні богослужіння за новопреставленим протоієреєм Стефаном Василишином у храмі св. мч. Параскеви (с. Розжалів, Радехівського деканату)

СВІТЛИНИ

У п'ятницю, 13 грудня, владика Петро очолив священичий Парастас у співслужінні священнослужителів.

У суботу, 14 грудня, Єпископ звершив Заупокійну Архиєрейську Божественну Літургію та звернувся до присутніх із словом підтримки, наголошуючи на житті священнослужителя, який навчав Божого Слова, яке він черпав із Святого Письма: "Сьогодні коли молимося і прощаємося, хочу подякувати Богові за дар життя о. Стефана, за ті труди і працю, яку виконував у Церкві. Кожен священик здійснює Святі Таїнства, які є видимим знаком невидимої Божої присутності. Хочемо подякувати за Таїнства, які він уділяв, за те, що через його руки багато людей змогло приступити до Св. Причастя. Скільки сердець людських могли очиститись, щоб прийняти Ісуса до свого серця?! Скільки людей було охрещено та скільки відпроваджено в останню дорогу, яку також ми сьогодні звершуємо, роблячи останнє діло милосердя щодо тіла - померлого похоронити. Дякуємо за те слово "Так", яке він сказав Ісусові у свій час і став Його слугою.

Родина, яка прощається із своїм чоловіком, батьком, дідусем відчуває біль втрати. Протягом всіх богослужінь, які молимося за о. Стефаном, ми чуємо слова розради і підтримки. Ці мають утвердити нашу віру, що Христос нас ніколи не залишає, а завжди хоче підтримати нас у щоденному житті. Також хочемо подякувати, що через свій приклад, як священика, батька, Господь з цієї родини покликав двох священиків, синів, які продовжують цей священичий рід. Це покликання не просто було, як професія, а як служіння Церкві, божому людові та українському народові. Всі роки служіння були свідченням Божої присутності серед людей у цьому зраненому гріхом світі. Просимо Божого милосердя, щоб простив йому всі гріхи, бо і він просив Господа, щоб був милосердним для всіх тих, кого зустрічав на своєму життєвому шляху служіння". 

Після богослужінь декан Радехівський, о. Юрій Михалюк, сказав прощальне слово, після якого відбулось останнє цілування.

Також у цей день із своїм парохом прощалася парафія св. Миколая, що у с. Андріївка, куди було привезено тіло покійного та відслужено Панахиду. Із словом розради і підтримки звернувся до парафіян о. Володимир Коткевич, Синкел у справах священиків та парафій.

Чин погребення відбувся у родинному селі Борятин, Червоноградського деканату на місцевому кладовищі.

Зі словом подяки за підтримку та молитву звернувся о. Павло Василишин, син покійного о. Стефана Василишина.

Правлячий Архиєрей, владика Михаїл (Колтун) та працівники єпархіального управління Сокальсько-Жовківської Єпархії висловлюють щирі слова співчуття їмості Євгенії, синам Петрові, о. Павлові та о. Назару.

Прес-служба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336