Пошук по сайту

Відкриття катехитичної школи у с. Хитрейки

День 19 грудня 2018 року Божого став особливим для парафіян с. Хитрейки, Рава-Руського деканату. Великою радістю стало завершення і відкриття Катехитичної школи блаженного Омеляна Ковча.

Святкування розпочалися в пообідню пору з молебню до Чудотворця Миколая, який очолили голова катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської Єпархії, о. Михайло Микита та декан Рава-Руський, о. Роман Улицький, разом з адміністратором парафії о. Романом Малькевичем. Голова комісії наголосив у своїй проповіді  на важливості такого осередку, як катехитична школа, а також на тому, що все що нове будується і відкривається є для нашої користі.

Опісля розпочалось дитяче свято і до храму завітав Святитель Миколай. Радості малечі не було меж, вони тішились присутністю святого, співали Йому пісні, розповідали вірші і отримували за це подарунки.

СВІТЛИНИ

Головна частина свята проходила у відремонтованому господарському приміщенні резиденції священика. Саме з неї, з літньої кухні, яку переоблаштували під комп’ютерний клас з інтернетом, кладовки, яка слугуватиме кухнею для дітей та хліва, який «переобразився» на чудовий клас катехизи утворилась дана школа.

Прочитав молитву благословення декан о. Роман і разом з о. Михайлом окропили приміщення. 

Гарна міні-комічна сценка з комп’ютером у виконанні п. Ольги Шуй підняла усім настрій і заставила усміхнутись. 

Після слів подяки від парафіян та о. декана Романа Улицького, до всіх чисельно присутніх звернувся о. Роман, господар парафії. Отець жартуючи підкреслив: «Не тільки в районі, але певно в цілій області такого «хліва» з євроремонтами ніхто не має». Також отець сказав, що так може символічно, але Христос народився у хліві і Боже Слово, яким є Христос буде народжуватись тут у «хліві» у цій нашій новій школі. 

Після слів подяки прибулим отцям, гостям, жертводавцям і особливо парафіянам, для всіх з нагоди свята був влаштований солодкий фуршет, а гості були запрошенні на вечерю.

                                                                                       Інформацію подав Павло Чунис

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336