Пошук по сайту

Урочистості у с. Жужеляни з нагоди святкування празника блаженної преподобної Йосафати

20 листопада 2018 р. Б., відбулися урочистоті у с. Жужеляни, з нагоди святкування 149-ї річниці від дня народження преподобної сестри Йосафати Гордашевської та презентації першого тому праць автором, яких є отець Кирило Селецький.  

Урочисту академію очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський Кир Петро. Святкування розпочалися Божественною Літургією, яку очолив архиєрей у співслужінні чисельного собору священиків та монашества. 

СВІТЛИНИ

Владика Петро у своєму слові, зверненому до усіх присутніх, підкреслив велич особи слуги Божого отця Кирила Селецького, який "...в тихий і жертвенний, побожний спосіб провадив своє священиче життя і передавав Божого Духа тим людям, які були йому порученні". В свою чергу приклад блаженної Йосафати Гордашевської підтверджує заклик Христовий, "незлюбити заради Христа". А це означає відректися від себе, щоби піти за Христом, щоби сповнити Божу волю. Архиєрей наголосив на словах блаженної Йосафати, яка випрошувала в Господа залишити цей світ у найбільш приготовленний момент до зустрічі з Ним, бо в повні віддавалась на ласку Божу... Вона своєю діяльністю оновлювала серце свого народу: у надзвичайний спосіб втілила Євангеліє у своєму житті, а зокрема, Євангелієм прожила своє життя. Кожен з нас покликаний жити заради ближнього. Поклик до самопожертви простежується крізь призму життя блаженної сестри Йосафати та отця Кирила. Започаткувавши Згромадження сестрес Служебниць, блаженна сестра та слуга Божий о. Кирило дозволили втілити в повсякденне життя, молодим дівчатам, слова Євангелія. І отець Кирило Селецький і преподобна сестра Йосафата хотіли бути близько Бога та добре знали, що це означає бути з Богом... Зреклися привілеїв цього світу, але заслужили блаженства у вічності..." Кир Петро пригадав, що "ми є християнами і покликанні до вічності з Господом - покликанні до пожертви для ближнього". На завершення проповіді владика Петро побажав, щоб блаженна преподобна сестра Йосафата та отець Кирило Селецький були для нас прикладом для втілення Євангелія в нашому житті. 

Опісля було представлено доповідь про життя та твори о. Кирила Селецького сестрою Маркіяною Василишин, яка є постулятором канонізаційного процесу отця Кирила та співредактором-співупорядником його творчої спадщини. 

В кінці урочистої академії декан Белзький і адміністратор храму с. Жужелян о. Олексій Яворський подякував владиці Петру за те, що очолив урочистості з нагоди цього свята. Склав подяку Згромадженню сестер святого Йосифа обручника Пречистої Діви Марії за співорганізацією урочистої академії. Також протопресвітер висловив вдячність присутнім священикам та вірним за те, що взяли участь у молитві та урочистій академії. 

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336