Пошук по сайту

Цьогорічне таборування в Запитові

Вже котрий рік у смт. Запитові проводяться «Веселі канікули з Богом» при храмі Святого Архистратига Михаїла з ініціативи та з благословення о. Василя Бесаги.

Цього року «Веселі канікули з Богом» розпочались у понеділок 9 липня і тривали впродовж п’яти днів. Кожен день табору розпочинався о 10 годині з спільної  коротенької молитви.

В перший день табору проводилась реєстрація учасників, вікова категорія яких 5-14 років. Та все ж кожного дня приходили нові діти і реєстраційний список щоразу збільшувався, тож в останній день кількість учасників вже сягала більше 100.

Також в перший день табору учасники були поділені на чотири команди з двома старшими капітанами. Першим основним завданням команд було придумати собі назву, спільне гасло та пісню і намалювати плакат. Після того як команди були сформовані, а їхні завдання виконані, розпочалось представлення кожної команди, де діти співали свої пісні і викрикували назву та гасло. Тож в результаті були створенні такі команди: «Зелений край», «Медузи», «Гноми» та «Лісовики».

Представлення команд відбувалось кожного дня по завершенні спільної молитви, після цього дітки танцювали та вивчали нові банси, бавились різні маленькі ігри, відвідували майстер класи та катехизацію від аніматорів, після цього знову спільно молились і розпочинали свій перекус, а в цей час коли дітки їли, аніматори швиденько підготовлювали велику гру та розклеювали бази. 

Впродовж п’яти днів темою табору було «Збереження природи». 

Завдяки цьому діти разом з Робін Гудом під час великої гри розкрили таємниці Шервудського лісу, відвідали плем’я індіанців, роздумували над Святою Тайною Євхаристії, навчились виживанню за допомогою маскування обличчя, подолання різних перешкод і самостійного створення стріл та луку, встигли пообливатись, розмалювати своїх капітанів та змайструвати для них костюм з газети, а також позмагатись з аніматорами у фотоквесті. Після ігор з дітками та по завершенні дня й самі аніматори та капітани не поспішали додому, а кожного разу залишались, щоб і собі побавитись.

Останній день табору пройшов досить насичено, адже діти розмовляли про розбудову храму, бавились та мали несподівану нагоду поласувати смаколиками у гайку неподалік церкви.

На завершення табору усі учасники отримали пам’ятки про участь у «Веселих канікул з Богом» і були нагороджені грамотами.

П’ять днів «Веселих канікул з Богом» промайнули з надзвичайною швидкістю. За цей час діти весело набавились та знайшли нових друзів. Втомлені, але надзвичайно задоволені дітвора та аніматори зрозуміли, що вони знову готові до нових звершень і з нетерпінням чекатимуть наступного року, щоб знову провести  чудово час з друзями та Богом.

  Аніматор Руслана Іващук

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336