Пошук по сайту

Екологічна Великопосна місії на парафії с. Хитрейки

11 березня з ініціативи адміністратора парафії Успіння Пресвятої Богородиці с. Хитрейки о. Романа Малькевича, відбулась екологічна місія. Гостем, який відкликнувся на запрошення і радо погодився її провести, був о. Іван Славич, екореферент Рава-Руського деканату.

Розпочалась місія з молитви, яку провели отці разом із чисельно присутніми парафіянами. В часі екологічної Хресної дороги розважали над страстями Христовими і особливо над тим, якого болю завдаємо Ісусові легковажним ставленням до природи і забруднюючи її.

Після розважань над стаціями Хресної Дороги розпочалась екологічна конференція. Цікава розповідь о. Івана про виклики, які стоять перед людством, як людина поміняла все довкола на землі своїм «господарюванням» і багато іншого заставили роздумати над цим. Зворушливі слайди презентації, які отець показував до порівняння, яким була земля, а якою вона стала після того як до неї приклала свою руку людина, гори сміття, вирубанні ліси, забруднені річки, спалені трави, а з ними і все живе, що там проживає допомагали краще зрозуміти дану проблему і застановитись над нею.

СВІТЛИНИ

Отець Іван заохочув усіх присутніх не купляти штучних квітів, похоронних вінків, одноразових пакетів і багатьох інших речей пропонуючи альтернативу цьому всьому.

На закінчення конференції, яка тривала більше двох годин о. Роман склав слова подяки о. Івану, зауваживши що на парафії с. Хитрейки вже більше двох років на цвинтарі не видно жодної штучної квітки чи вінка, всі лампочки у храмі заміненні на енергозберігаючі, річка, що протікає через село є чистою у ній до сьогодні водиться форель і навіть люди п`ють із неї воду.

 Інформацію подав Роман Думас

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336