Пошук по сайту

Відзначення 125 річниці храму св. муч. Параскевії в с. Великосілки та дияконські свячення

10 листопада, у день празника св. муч. Параскевії та з нагоди 125-ліття храму, Владика Михаїл Колтун, у співслужінні 10-тьох священиків очолив Божественну Літургію, під час якої рукоположив у сан диякона Андрія Тарапату (випускника Львівської Духовної Семінарії Святого Духа).

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Преосвященний Владика Михаїл наголосив на фундаментальній важливості доброго «виховання людини, наставлення її на життєвий шлях… Ваше свято, є моїм святом, бо виходець з вашої парафії, Владика Филимон Курчаба, був моїм наставником, був моїм настоятелем та святителем, був моїм вчителем, і я з радістю приїжджаю на його Батьківщину, де він родився і зростав… І те наставлення, яке я отримав від нього та від інших наставників, було євангельським, Божим, зичливим». 

Архиєрей закликав «не опускати руки в терпіннях та випробуваннях нашого часу, але завжди довірятися Богові, і Він нам допоможе своєю благодаттю». 

Згадуючи про обявлення Пресвятої Богородиці у Фатімі, Владика Михаїл наголосив, що: «нам  потрібно молитися за навернення грішників, але спочатку нам самим потрібно навернутися, щоб молячись за мир, ми й самі старалися жити в мирі в родинах, в парафії, щоби ми з серця могли випромінювати це бажання миру та навернення ворогів, щоб ми могли цей дар миру сприйняти, і це буде благословенним посівом на нашу долю». 

 Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336