Пошук по сайту

Архиєрейська Божественна Літургія в прокатедральному храмі м. Жовкви та 20-літній ювілей служіння о. Михайла Ткачіва

21 вересня 2017 р., в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, парафія свщмч. Йосафата м. Жовкви відзначала 20-літній ювілей душпастирської праці у ній настоятеля храму о. м. Михайла Ткачіва.

СВІТЛИНИ

За цей час служіння о. Михайло спільно з парафіянами та жертводавцями, молитвою та працею дуже багато спричинилися до віднови та окраси Божого Дому. Святу Божественну Літургію очолив єпископ Сокальсько-Жовківський, Владика Михаїл Колтун у співслужінні з присутнім духовенством.

У своєму слові Владика підкреслив особливе призначення Пресвятої Богородиці та її безцінну участь у відкупленні людського роду: «Вона народжується на землі для того, щоби привести Бога на землю».

Також Владика Михаїл звернув особливу увагу на незламну віру в Бога, подаючи в приклад віру подружжя Йоакима й Анни, які ціле життя з гарячим сподіванням очікували на народження дитини, ніколи не втрачаючи надії. Їхні сердечні молитви та велике довір’я до Бога, Господь щедро винагородив, даючи їм ласку народити Пресвяту Богородицю. Адже хто щиро вірить і живе праведним життям, для того немає нічого неможливого.

Кир Михаїл заохотив батьків не боятися взяти на себе відповідальність за дар батьківства і виховання дітей, закликаючи кожного пам’ятати про волю Божу, яка доручена батькам, - народжувати дітей і сповняти тим волю Божу.

«Покликання до батьківства є величним і священним, тому цінімо його і не занедбуймо», - сказав він.

З нагоди 20-літнього служіння у парафії настоятеля храму о. мітрата Михайла Ткачіва, Преосвященний Владика щиро привітав усю парафіяльну спільноту на чолі з адміністратором, та подякував їм за жертовність і спільну працю для віднови Божого храму. Окрім цього, Владика Михаїл зачитав призначену для о. Михайла Грамоту від Папи Франциска, якою Він дає уповноваження уділяти розгрішення в Святому Таїнстві Покаяння від гріхів, які зарезервовані за Святішим Отцем.

Отець мітрат Михайло Ткачів виголосив слово подяки Преосвященному Владиці Михаїлу та своїм парафіянам, за їхню жертовність і підтримку для віднови храму, а також присутність на богослужіннях, яка в порівнянні з початком його служіння 20 років тому, чисельно збільшилася.

На завершення святкування усіх вірних було окроплено свяченою водою, а настоятель храму парафіян та присутніх запросив на святкову гостину.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336