Пошук по сайту

У с. Синьковичі відбулося святкування Року християнського покликання

10 жовтня у с. Синьковичі, Рава-Руського деканату, при численному зборі вірних і духовенства відбулось святкування, з нагоди Року християнського покликання з особливим наголосом на богопосвяченне життя, а також 5-ої річниці від дня утворення молодіжної спільноти «Едем», що діє при храмі Успення Пресвятої Богородиці.
 
Перед початком Архиєрейської літургії, духовенство та велика кількість вірних с. Синьковичі, а також гості процесійно вийшли на початок села, щоб урочисто зустріти Преосвященішого Владику Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського. При зустрічі лунали святкові привітання, а також звучав гімн «Боже, Великий, Єдиний» та інші духові твори у виконанні військового оркестру Яворівського гарнізону. Пізніше усі процесійно пішли до храму, а Владика їдучи у бричці уділяв архиєрейське благословення вірним, які зустрічали архипастиря по дорозі до церкви.
 
Під час Літургії Владика Михаїл закликав усіх до витривання у вірі, особливо в теперішньому часі: «Ми сьогодні є на цій землі і отримали дар життя від Бога. Ми щораз  і щораз стараємося дякувати Богові. Бо багато перешкод і спокус є у нашому житті і нашого людського розуму не вистарчає для подолання цього. Але Господь щедро відкриває нам свою милість і каже: «Прийдіть до мене всі струджені і обтяжені, а я облегшу вас». Господь знає нашу неміч, слабкість і гріховність. Тому Він приходить у цей світ і направляє нас на дорогу спасіння і життя, щоб ми мали у житті успіх без нарікань».
 
Після Архиєрейської літургії молодь християнської спільноти «Едем» подякувала Владиці Михаїлу за пастирський візит. Усім священнослужителям, які були присутні на святкуванні молодь вручила квіти, як знак своєї вдячності та поваги. Преосвященіший Михаїл вручив подячну грамоту – меценату Івану Бокалу, мешканцю села Синьковичі, за допомогу у будівництві храму Успення Пресвятої Богородиці. Після Божественної літургії Владика Михаїл здійснив Чин освячення іконостасу і двох бічних престолів. Відтак як духовний батько, на церковному подвір’ї, мав розмову з парафіянами, і прислухаючись до їхніх потреб, потішав на слові уділяючи їм пастирське благословення.

Інформацію подав протодиякон Ярослав Партика
 
 
 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336