Пошук по сайту

«Міцна сім’я – щасливі діти» - соціальний проект у парафії с. Забужжя

Протягом осені при парафії арх. Михаїла у с. Забужжя Сокальського деканату триватиме соціальний проект: «Міцна сім’я – щасливі діти!».

Даний проект ініціативна молодь парафії подала на Всеукраїнський конкурс міні-грантів «Хочу! Можу! Зроблю!», який організовувала Патріарша комісія в справах молоді УГКЦ за підтримки Благодійного фонду імені Митрополита Андрея Шептицького і Благодійного фонду «RENOVABIS» в рамках Соціальної ініціативи «То-Ся не зробить». Серед 11 проектів-переможців опинився і наш проект.

Після оголошення переможців, 12 вересня 2015 р. було проведено тренінг з управління проектами, які провели тренери Інституту Лідерства та Управління УКУ Дмитро Якимець й Анна Мота-Шнайдер. Від парафії с. Забужжя були представники проекту: о. Йосип Скоробогатий – духовний наставник молоді парафії, п. Світлана Коляда – керівник проекту та Оля Коляда – представниця ініціативної молоді.

Мета даного проекту втілити християнські цінності в сім’ї для покращення стосунків батьків та дітей, згуртуванню їх навколо Церкви. Донести батькам, що важливішим у вихованні дитини є перевага духовного над матеріальним. За допомогою проекту хочемо показати як можна корисно проводити час з сім’єю і цінувати ці моменти.

Планується провести ряд катехитичних занять з батьками і дітьми, майстер-класи по виготовленню свічок, туристичні походи, поїздки у відпустові місця, вечори у сімейному колі. Основне тут є те, що у всіх заходах будуть брати участь батьки зі своїми дітьми і це дозволить їм спільно проводити час, більше спілкуватися.

Дана ідея викликала резонанс у парафіян місцевої релігійної громади і парафіян сусідньої парафії с. Трудолюбівка, храму св. Миколая, яка також бере участь у даному проекті. Певна кількість сімей виявляє до цього велике зацікавлення. Деякі парафіяни зайняли очікувальну позицію і говорять про можливість долучитись вже у ході проекту, або про його продовження вже наступного року навесні.

До участі запрошено як членів так званих кризових сімей, так і ті сім’ї, що мають дуже хороші характеристики в християнській спільноті. Власне тут є важливий момент передачі цінного прикладу спілкування подружньої пари та їх дітей від родини до родини.

На даний час дана ініціатива тільки розвивається і набирає обертів, але є впевненість, що до завершення будуть хороші плоди праці і це переросте в постійну працю з парафіяльними сім’ями.

Повідомила п. Світлана Коляда – керівник проекту

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336