Пошук по сайту

«Духовна мандрівка у країну щастя» в Запитові

У парафії Архистратига Михаїла селища Запитів Новояричівського деканату з 13 по 19 липня відбулись Веселі Канікули з Богом на тему: «Мандрівка у країну щастя».

Уже вкотре відбулись «Веселі Канікули з Богом» з ініціативи та з благословення о. Василя Бесаги. В цьому заході взяли участь 134 дитини, які змогли відпочивати та духовно розвиватись з Богом. Допомагали їм в цьому аніматори з Центру Академічного Душпастирства Тетяна Малицька та Оксана Цюпка.

Кожен ранок учасники табору разом з настоятелем храму починали спільною молитвою. Це особливо відчувалося в дусі радості, який панував посеред усіх учасників табору. Пригадуються в цей момент прекрасні слова англійського письменника Г. Честертона, який казав, що «радість це великий секрет християн», адже ті, хто живуть у Божій ласці є друзями Ісуса Христа. Безумовно можна з великою впевненістю ствердити, що це був найбільший здобуток табору.

Невід’ємною частиною відпочинку були розважальні та ігрові заходи. Усі учасники були поділені на 5 команд і вели між собою змагання. Також мали змогу навчитися на майстер-класах виготовляти декоративні квіти, плести патріотичні браслети, а також кожен учасник мав можливість відчути себе в ролі актора на театральному гуртку.

Основною частиною дня була театралізована постановка про мандрівку 5-ох моряків у країну щастя, яку їм показували аніматори катехитичної школи ім. о. Лева Курмановича. А після цього провадилась катехизація, на якій вивчали складові частини і послідовність Святої Літургії.

В останній день табору діти святково одягнені у вишиванки взяли участь у Божественній Літургії та приступили до Святих Таїнств. Веселі канікули завершились солодким столом для усіх учасників. Опісля ж усі отримали грамоту учасника табору, а дехто із дітей був нагороджений медаллю за активну участь у іграх.

Діти з неохотою розходились по своїх домівках, але з любов’ю у серцях та посмішками на обличчі. І з нетерпінням чекають наступного року для цікавого та повчального відпочинку разом з Богом.

Тетяна Малицька

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336