Пошук по сайту

Молодь із Лопатина долучилася до пішої прощі у Зарваницю

18-19 липня молодь із селища Лопатин взяла участь у пішій прощі до відпустового місця у с. Зарваниця.

Приїхавши зранку до села Струсів, де вже розпочинала другий день пішої прощі колона із м. Тернополя, молодь із Лопатина в кількості сорока осіб разом із о. Василем Жданом долучились до пішої прощі, жертвуючи її за мир в Україні, за бійців із селища Лопатин, які перебувають в зоні АТО.

Молоді прочани пройшли 33 км. Для всіх дітей це був перший досвід пішої ходи, але юнаки і дівчата з молитвою та духовними піснями змогли скласти цю жертву задля миру в Україні. Також в часі пішої прощі діти приступали до Святого Таїнства Покаяння.

18 липня близько 15:30 колона прибула до чудотворного місця у Зарваницю, де о 16:00 відбулась зустріч із Блаженнішим патріархом Святославом. Опісля Вечірня, Літургія та традиційний похід із свічками, який залишив у юних серцях незабутній слід. Також юні паломники взяли участь у чуваннях для молоді на Співучому полі.

В неділю, після Архиєрейської Літургії, молодь із селища Лопатин від’їхала з дому «Матері Божої прославленої у Зарваницькій іконі», в якому проживала. Втомлені фізично, але піднесені на дусі, сумні, що повертаються додому, але щасливі, що змогли «свої мозолі», свою жертву долучити до жертви за кращу долю рідного страждаючого народу.

Повідомив о. Василь Ждан

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336