Пошук по сайту

В храмі с. Синьковичі можна помолитися перед мощами святого Івана Павла ІІ

В парафіяльному храмі с. Синьковичі неподалік м. Рава-Руська для постійного почитання виставлені мощі святого Івана Павла ІІ, Папи Римського.

На урочистість, 31 травня та 1 червня, зібралися парафіяни, гості та священнослужителі з різних парафій. У суботу було відслужено Молебен до святого Івана Павла, виголошено конференцію та уділено Оливопомазання для хворих. В неділю святкову Божественну Літургію очолив протосинкел єпархії о. Володимир Коткевич у співслужінні дев’ятнадцяти священнослужителів.

Проповідував о. Артемій Новіцький, ЧСВВ, який на основі біографії Святого показав, що Івана Павла ІІ можна розуміти лише «з середини», «з душі», там де є «скарб його святості», а не з зовнішніх факторів. Святий Папа сприймав усіх людей як дітей Божих і цей приклад вартий наслідування, підсумував проповідник.

Наприкінці Літургії протосинкел єпархії прочитав Декрет єпископа Михаїла Колтуна про «благословення на перебування та вшанування мощей святого Івана Павла ІІ в храмі с. Синьковичі», «з можливістю передання для публічного вшанування у храмах Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ».

Отець Михайло Шевчук, настоятель парафії, подякував усім прочанам за спільну молитву перед мощами небесного покровителя Івана Павла ІІ. Відтак священнослужителі заспівали «величання» і всі присутні мали можливість приклонитися перед мощами Святого.

На завершення відбулося мировання і роздано образки святого Івана Павла з молитвою про його заступництво.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336