Пошук по сайту

Храмовий празник у смт. Жвирка

У неділю 27-05-2018 р. Б., у день свята Зіслання Святого Духа та храмового празника у смт. Жвирка, Сокальського р-ну, Владика Михаїл (Колтун), Єпископ Сокальсько-Жовківський очолив Божественну Літургію.
У своїй проповіді Владика наголосив на дії Святого Духа в нашому житті.
«… Дух Святий, Господь Животворящий, який наповняє все життям, Він живе в кожному нас… Його дари: мудрість, розум, рада, кріпость, знання, побожність та страх Божий – це дари, якими Він живить людину, щоб вона мала не тільки свій зовнішній вираз, вигляд, але і через ці дари дає розвиток для нашого життя, щоб ми слухали і чули, щоб ми дивилися і бачили, розуміли, щоб ми любили, щоб ми могли в житті обирати добро та уникати всілякого зла. Дія Святого Духа дає нам силу вірити, діяти і в тому впевненні довірятися Богові…

СВІТЛИНИ

...Так як апостоли, перебуваючи «однодушно» на молитві та очікуючи приходу Святого Духа, так і ми, стараймося, в тій же ж молитві продовжувати і давати цю можливість Божій благодаті діяти в нашому житті. Живімо в тій премудрості, яку Господь нам дав, і Він нас удостоїть, щоб наше життя відкрилося на діяння Божої ласки. Молімося про себе, молімося за наших воїнів, які перебувають в небезпеці життя, щоб благодать Божа їх кріпила. Щоб вони з довір’ям до Бога могли перемагати силу ворожу. Молімося про мир Божий в наших душах та поміж нами, в цілій нашій Україні, і заодно молімося, щоб Господь дією своєї ласки відвернув від нас силу ворожу та встановив мир між нами. 
Хай Пресвята Богородиця, яка на собі відчула дію Святого Духа, і на дальше продовжує діяти і запевняти нас про дію Божої благодаті». 
(Зі слова Преосвященного Владики Михаїла) 
Після подяки, вираженої адміністратором храму та протопресвітером Сокальського деканату о. Петром Звіром на адресу Преосвященнішого Владики Михаїла, за присутність та спільну молитву, Архиєрей здійснив освячення ікони «Зшестя Святого Духа» та благословив зілля.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336