Пошук по сайту

Засідання протопресвітерської ради Сокальсько-Жовківської єпархії

 

 

28-12-2017 р. Б. в управлінні Сокальсько-Жовквської єпархії УГКЦ, під проводом Владики Михаїла (Колтуна), проходило засідання протопресвітерської ради.

Під час засідання було розглянуто ряд питань єпархійного та всецерковного рівнів, які відносяться до літургійної, адміністративної, духовної тематики, та які мають відношення до програми-стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом».

СВІТЛИНИ

Розглядаючи тему літургійно-молитовного життя Церкви, наголошено щоб духовенство та вірні єпархії творили щоденну спільну молитву єднаючись в проханні за мир в Україні та кращу долю народу. Окрім цього, священикам єпархії було рекомендовано проводити для вірних недільні читання катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха» і подавати пояснення Божественної Літургії та інших богослужень.
Також, зважаючи на безцінну важливість монашества у житті Христової Церкви, було наголошено, щоб священики розповідали вірним про покликання до богопосвяченого життя, заохочували до нього, розпізнавали це покликання серед вірних та запрошували до своїх парафій монахів і монахинь.
Канцлер єпархії, о. Василь Дяків, зачитав Декрети Правлячого Архієрея: про утворення центру відділу душпастирства спорту, керівником якого призначено о. Йосипа Скоробогатого та про утворення, згідно канону 271 ККСЦ, Колегії єпархіальних радників і призначення 12 священиків-радників.
На завершення Владика Михаїл уділив усім присутнім пастирське благословення та привітав з прийдешнім святом Різдва Христового, подарувавши на згадку «Різдвяну свічку».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336