Пошук по сайту

«Тернистий шлях Йосифа Сліпого», – тема шкільної конференції у с. Гійче

10 березня 2017 року у Гійченській ЗОШ I-IIIст. відбулась учнівська наукова конференція на тему: «Тернистий шлях Йосифа Сліпого», з нагоди 125-річчя від дня народження Глави Української Греко-Католицької Церкви – Йосифа Сліпого.

СВІТЛИНИ

До сільської школи завітали учні 9 класів Куликівської школи, під керівництвом вчителя основ християнської етики Мар’яни Богданівни Славич.

Конференцію розпочав вступним словом, парох греко-католицької церкви с. Гійче, о. Іван Славич.

Учасники конференції у своїх доповідях висвітлили нелегкий та терниснитйжиттєвий шлях святого. "Крізьтерни до зірок" - девіз Йосифа Сліпого, що став гіркою дійсністю для українського народу та Греко-Католицької церкви. Адже цей надзвичайної віри, розуму та сили духу чоловік пройшов нелегку дорогу,але незважаючи на всі "подарунки долі": 18-річне ув'язнення, знущання, репресії, все ж таки зміг донести та зробити великий внесок у розвозвиток нашої Церкви.

Під час конференції учні висвітлили не лишейогожиття та діяльність, але і спогади, характер пріоритети та велике значення цього святого не лише для Греко-КатолицькоїЦеркви, а українського народу загалом.

Також учні обохшкіл мали нагоду попрацювати разом у групах над певними питаннями, якістосувались теми конференції. Представили свої міркування усім присутнім. Учні одразу ж знайшли спільну мову та нових друзів. Ця конференція змусила замислитись над власним життям, поведінкою. Крім того усвідомити суть поняття християнства (яке притуплюється серед усіх спокус XXI століття), взяти за авторитет святу людину і старатись виховувати у собі глибоку, сильну віру, яка навіть у найскладніші часи змогла б вистояти, дати сили.

То ж ця конференція надихнула учнів на роздуми щодо наших безмежних можливостей, які часто ми закопуємо через випробування та зневіру в Бога, без якого неможливе наше існування.

Повідомили Зінько Христини та Андрущенко Марії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336