Пошук по сайту

Урочисте відкриття беатифікаційного процесу отця Кирила Селецького

11 липня 2009 року в місті Сокалі, у катедральному храмі святих апостолів Петра і Павла, відбулося урочисте відкриття беатифікаційного процесу Слуги Божого отця Кирила Селецького.

На початку урочистості відбулася Архиєрейська Літургія, яку відслужили: правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії Владика Михаїл Колтун і Високопреосвященніший Архиєпископ Львівський Ігор Возьняк. На Літургії були присутні 35 священиків Сокальського району, монашество і велике число вірних та прочан.

Архиєпископ Ігор у проповіді наголосив на тому, що «дуже важливо пам’ятати про наших преподобних та мучеників, що були правдивими свідками любові Бога та ближнього. Коли Церква проголошує когось блаженним чи святим, ми насамперед, маємо підтвердження нею божого чоловіка, заступника перед Богом за вірний люд, до котрого вдаємося з нашими просьбами-мольбами. Тому це підтвердження Церкви надзвичайно важливе, бо за ним криється історія праведного життя людини, котра додає нам відваги та заохочує нас ставати у ряди праведників».

Після Літургії була розпочата I-ша сесія трибуналу. На початку сесії канцлер Сокальсько-Жовківської єпархії о. Роман Синицький пояснив усім присутнім суть і значення зібрання, а також зачитав документ Конгрегації у справах святих від 3. 12. 2008р. та Декрет скликання трибуналу. Опісля Єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун оголосив формальний початок беатифікаційного процесу Слуги Божого о. Кирила Селецького, а також вручив декрети обраним членам трибуналу. Після вручення декретів Владика Михаїл Колтун, постулятор даної справи с. Маркіана Василишин та обрані члени трибуналу склали присягу.

На закінчення всієї урочистості єпископ Михаїл у своїй промові звернув увагу на особі отця Кирила, який «своїм покликанням ввійшов у наше життя і життя свого народу і Церкви. Він дав свідчення того праведного життя і вірного свого служіння і відданості в ті трудні дні своєї душпастирської праці, яка сьогодні нам відкриває велику дорогу праведності якою ми маємо і мусимо іти».

Після здійснення усього торжества у м. Сокалі, відбувся молебень до Пресвятої Богородиці у селі Жужеляни, після чого було посвячено таблицю на могилі отця Кирила. А на закінчення усі разом молилися за прославу отця Кирила Селецького.

СВІТЛИНИ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336