Пошук по сайту

Молодь разом із душпастирями звершили прощу до могили о. Кирила Селецького

29 серпня шкільна молодь з Бродівщини, Бузеччини, Радехівщини і Кам’янеччини разом зі своїми душпастирями мала прощу до місця поховання Слуги Божого о. Кирила Селецького в с. Жужеляни Сокальського району.

Захід відбувся завдяки співпраці єпархіальної постуляційної комісії з районними відділами освіти та деканатами.

Очолив Божественну Літургію Преосвященний владика Михаїл Колтун. Після Літургії були виголошені доповіді про значення постаті Отця Кирила Селецького з моральної точки зору - о. д-р Василь Палчинський, з історичного ракурсу - кандидат історичних наук Вікторія Чорнописька та норм процесу канонізації – постулятор с. Маркіяна Василишин.

Відтак перед храмом було освячено меморіальну стеллу блаженній Йосафаті Гордашевській, вихованці о. Кирила. Опісля всі прочани попрямували до місця поховання Слуги Божого. Там було відслужено Панахиду і єпископ виголосив повчальне слово. Архиєрей наголосив: «Геройство бути ревним священиком, так як був о. Кирило Селецький, не кожен сьогодні може в собі це відкрити. Для нас о. Кирило є тим практичним свідченням, як може священик в таких кризових ситуаціях, в якому було суспільство та Церква, підняти цей дух. Завдяки Кирилу Селецькому є сестри одного та другого Згромаджень. Вони творять нові покликання, опікуються дітьми і суспільство тим лікується і мораль людей підноситься. Ми творимо молитви, щоб за його заступництва ми могли не бути байдужими в житті і щоб могти горіти ревністю, кожний в своєму покликанні». Далі владика продовжив: «Ви як молодь, як священики, як старші парафіяни будьте переконані у вірі і вдавайтеся за посередництвом до нашого Слуги Божого, щоби ми могли наслідувати його дух, продовжували віднову нашої Церкви та ожвавлювати життя нашого народу».

Перша така проща, за участю молоді Жовківщини та Сокальщини, відбулася 13 червня цього року з метою поширення слави святості о. Кирила Селецького та популяризації його діяльності.

СВІТЛИНИ

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336