Пошук по сайту

У Червонограді відбувся фестиваль колядок «З нам Бог»

15 січня в Народному домі м. Червонограда відбувся IV фестиваль колядок «З нами Бог», приурочений закінченню Ювілейного року Божого Милосердя.

СВІТЛИНИ

Розпочався фестиваль колядою «Бог предвічний», яку Іван Франко вважав найкращою з усіх українських церковних пісень, назвавши її перлиною серед колядок.

20 колективів взяли участь у заході: парафіяльні хори релігійних громад різних конфесій, ансамбль бандуристів Червоноградського народного дому, вокальний ансамбль міської лікарні, квартет саксофоністів та тріо бандуристів Червоноградської школи мистецтв, вокальний квартет «Благословення». Приємно, що цьогоріч до участі в міському фестивалі долучилися хори з с. Сабанівка та с. Корчин Радехівського району та м. Сокаля. 

Довершило яскраве різнобарв’я піснеспіву, в якому переплелися віншування, колядки, подяка Всевишньому за його дари для нас, спільне виконання повстанської коляди «Ой уставай, брате!»

Величне свято пісні на славу Божу закінчилося виконанням священиками та учасниками фестивалю християнської церковної пісні-молитви «З нами Бог!»

Тетяна Забава, начальник відділу культури Червоноградської міської ради

Світлини Алли Березюк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336