Пошук по сайту

Відбувся ІІІ фестиваль церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії

2 липня 2016 року відбувся ІІІ фестиваль церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії «Тебе, Бога, хвалимо».

Цьогоріч він був присвячений Ювілейному Рокові Божого Милосердя, проголошеному Папою Франциском, та 15-й річниці візиту святого Івана-Павла ІІ в Україну. Тож знаковим є те, що фестиваль відбувався у церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, де 26 червня 2001 року понтифік провів зустріч із молоддю на площі перед храмом.

Традиційно, розпочався фестиваль спільним виконанням молитовного гімну «Тебе, Бога, хвалимо!» (аранжування Юрія Антківа).

Про особливості та значення церковного богослужбового співу розповів священик церкви Різдва Пресвятої Богородиці, керівник клиросного хору священиків Львівської Митрополії УГКЦ «Глас» о. Руслан Грех.

18 церковних хорів Сокальсько-Жовківської єпархії прославляли Господа духовними піснеспівами.

Голова Катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Михайло Микита подякував усім учасникам – священикам, регентам, хористам – за спільну працю на прославу Божу та наголосив на тому, що в Рік Божого Милосердя треба зростати у служінні ближньому, відчути велич Божого Милосердя, радість прощення милосердного Отця так, як її відчув євангельський блудний син.

Завершився фестиваль величним виконанням усіма колективами пісні «Боже милосердя» (муз. о. Василя Мендруня, сл. Мирона Дацка) та духовного гімну «Боже Великий, єдиний».

Наталія Турко, ведуча фестивалю

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336